SEGRE

FINANCES

Le Pen afirma que "l’euro està mort" i proposa que cohabitin dos monedes

Assegura que "hi haurà una moneda per a les compres quotidianes i una altra per a les grans empreses que comercien internacionalment"

Le Pen afirma que

Le Pen afirma que "l’euro està mort" i proposa que cohabitin dos monedesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ultradretana Marine Le Pen va intentar aclarir una de les seues mesures més polèmiques per a les presidencials franceses del 7 de maig, la sortida de l’euro, i va proposar la cohabitació de dos divises, una per a transaccions nacionals i una altra per a les internacionals, ja que -va jutjar- l’euro "és mort".

"Hi haurà una moneda per a les compres quotidianes i una altra per a les grans empreses que comercien internacionalment", va exposar Le Pen, en una entrevista publicada avui en "Le Parisien".

Per a la líder ultradretana, el rival de la qual en el segon torn és el socioliberal Emmanuel Macron, l’euro és "en gran part responsable de l’atur en massa" a França, perquè no està "adaptat" a l’economia francesa.

Le Pen va aclarir que si accedeix al poder negociarà amb la UE la recuperació de quatre sobiranies per a ella "essencials" -el territori, la llei, l’economia i la moneda- i va assenyalar que si fracassa la seua negociació el sotmetrà a referèndum als francesos.

"Si voten no, no podré quedar-me al meu lloc", va admetre la candidata, la proposta de la qual d’abandonar l’euro genera inquietud en els francesos, ja que a prop del 70 % és a favor de continuar en la moneda única.

No obstant això, va confiar que si guanya aquest referèndum tindrà una posició de força i la UE es veurà acostada a acceptar, ja que no voldrà que "un país suplementari se’n vagi" després del succeït al Regne Unit.

Com sortir de l’euro ha generat certa confusió al mateix Front Nacional (FN) de Marine Le Pen.

Ahir mateix, la seua neboda i diputada ultradretana Marion Maréchal-Le Pen, va ajornar les negociacions a 2018, quan se celebraran eleccions europees en les quals esperen que guanyin partits euròfobs com el "Moviment 5 Estrelles" a Itàlia.

En matèria econòmica, Le Pen va rebatre les crítiques i va considerar que un augment de la inflació del 0,25 % és "ridícul" en comparació amb "els centenes de milers de llocs de treball" que ella diu que crearà.

De la seua aliança per a les presidencials franceses amb la dreta euròfoba de Nicolas Dupont-Aignan, la candidata va reconèixer que va haver de modificar alguna de les seues propostes.

Entre elles, va acceptar l’escolaritat gratuïta dels fills dels immigrants, que ella volia prohibir durant un cert període.

Del seu duel amb Macron -favorit en els sondejos-, es veu amb possibilitats de batre'l el 7 de maig i va asseverar que ell ja s’ha començat a posar nerviós, vist "el febril i agressiu" que es mostra.

Així mateix, es va referir a la relació amb el seu pare, Jean-Marie Le Pen, el seu antecessor al capdavant de l’ultradretà Front Nacional (FN), i va confirmar que no es parla amb ell.

"Jo no sóc responsable de les seues ficades de pota", va afirmar Le Pen, en al·lusió les últimes declaracions considerada homòfobs de Jean-Marie Le Pen sobre el policia mort en un atemptat a París el passat 20 d’abril.

tracking