SEGRE

Codorniu redueix de 93 a 71 els treballadors afectats per l'ERO

Segons un principi d’acord i la plantilla decidirà dimecres si l’accepta

Imatge d'arxiu de la verema del celler de Raimat, propietat de Codorniu.

Codorniu redueix de 93 a 71 els treballadors afectats per l'EROSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El principi d'acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Codorniu assolit la matinada d’aquest dimarts entre la direcció i els sindicats preveu reduir el nombre d'afectats dels 93 inicials a 71, segons han detallat aquest dimarts en sengles comunicats els sindicats CCOO i UGT.

Segons l’acord, les persones afectades per l’expedient serien 18 a les oficines d’Esplugues, 2 a Nuviana, 6 a Raimat, 38 a Sant Sadurní i 7 a Riudabella.

Segons aquest principi d’acord, 46 treballadors podran acollir-se a un pla de prejubilacions a partir dels 56 anys. L’empresa els complementarà la prestació mitjançant un conveni especial amb la Seguretat Social, amb un complement que va gradualment del 70% al 90% en funció de l’edat (dels 56 als 60 anys). A 10 treballadors que el 2017 compleixen els 61 anys se’ls farà un contracte relleu, motiu pel qual queden desafectats de l’expedient.

Els 25 treballadors restants seran acomiadats amb una indemnització de 35 dies per anys, amb un màxim de 26 mensualitat, una indemnització molt per sobre de la plantejada per l’empresa inicialment.

L’extinció de contractes es produirà de l’1 de juny al 31 de desembre de 2017.

Demà dimecres, a les 10 hores, tindrà lloc una assemblea que reunirà les diferents plantilles al centre de Sant Sadurní per decidir si accepten aquest principi d’acord, que permetria desconvocar la vaga prevista per al mateix dimecres.

tracking