SEGRE

LABORAL

CCOO denuncia 15 càrnies per utilitzar 'falses cooperatives'

Entre aquestes la lleidatana Milsa, a la Inspecció de Treball || Per cessió il·legal de treballadors i incomplir la llei de cooperatives

Imatge de l’última vaga a l’escorxador de Milsa, el mes d’abril passat.

Imatge de l’última vaga a l’escorxador de Milsa, el mes d’abril passat.A. BELLIDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Comissions Obreres presentarà avui dijous una nova denúncia a Inspecció de Treball contra empreses del sector carni que utilitzen les denominades falses cooperatives de treball associat, entre les quals es troba la lleidatana Milsa. La denúncia es presentarà contra un total de quinze empreses d’Osona i de les comarques gironines i lleidatanes, entre les quals algunes de les principals empreses del sector, com són Le Porc Gourmet, Frigoríficos Costa Brava, Noel Alimentaria, Milsa o Patel. CCOO va anunciar aquest dimecres que continuarà recollint dades en el sector i no descarta una ampliació de la denúncia a més companyies càrnies.

D’una banda, es denuncia la cessió il·legal de treballadors que es dóna en la majoria d’aquestes empreses i, d’altra banda, que s’incompleix l’establert a la llei catalana de cooperatives, segons el sindicat.

Els sindicats afirmen que aquestes cooperatives tenen unes condicions laborals “d’esclavitud”

Comissons Obreres reclama en aquest sentit una actuació contundent per part de la Inspecció de Treball per posar fre a aquesta mala praxi laboral i garantir unes condicions de treball dignes per al conjunt de treballadors i treballadores del sector. Per la seua banda, la taula de concertació del sector carni es va reunir la setmana passada per tractar la nova regulació de la llei catalana de cooperatives i buscar la fórmula d’aplicació al sector. Els sindicats CCOO i UGT van denunciar que les patronals càrnies, FECIC i ANAFRIC, no van mostrar cap disposició a trobar una solució.

Els sindicats afirmen que les cooperatives de treball associat al sector carni i d’escorxadors d’aus i conills tenen unes condicions laborals “d’esclavitud” i reclamen que els treballadors d’aquestes cooperatives “tinguin els mateixos drets que la resta de treballadors de les empreses càrnies”.

tracking