SEGRE

El Govern proposa una ajuda de 430 euros per a 'ni-ni'

L'oficina del Servei Català d'Ocupació a Lleida.

L'atur a Lleida va baixar en 9.700 persones el 2016Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, va anunciar aquest dijous que proposarà a la taula del diàleg social una ajuda directa de 430 euros mensuals per als joves que tinguin un contracte de formació, que podrien percebre durant un màxim de divuit mesos. "La mesura podria posar-se en marxa com més aviat millor", va assegurar la ministra als mitjans durant el Consell de Ministres europeus d’Ocupació que se celebra avui a Luxemburg, encara que va precisar que aquesta iniciativa encara s'ha de dissenyar en el marc del diàleg social i amb les Comunitats Autònomes. En concret, l’ajuda sortiria dels pressupostos del 2017 que compten "amb 500 milions per posar en marxa aquesta mesura", va precisar Báñez. "Facilitarà la integració dels joves en el mercat de treball a través de la formació, és una palanca a l’ocupació, una palanca a les oportunitats," va argumentar.

La mesura podria beneficiar a uns 800.000 joves menors de 30 anys inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que compta amb 600.000 membres, dels quals "200.000 ja treballen", i en el que el Govern espera veure "un increment de les inscripcions".

L’ajuda "donarà elements de més ocupabilitat a tants joves que encara després de la crisi romanen al nostre país sense ocupació, molts d’ells, la majoria, perquè no tenen una formació suficient", va dir la ministra, que va recordar que uns 550.000 joves espanyols no han acabat l’educació secundària obligatòria.

"Donar-los noves destreses és capital per crear un pont a l’ocupació, al mercat de treball," va defensar. Báñez va dir que proposarà a més una mesura complementària de bonificació a les empreses per convertir els contractes temporals en indefinits.

"Estem parlant d’inserció per als joves; faig servir i formació per als joves i estabilitat en l’ocupació", va acabar.

tracking