SEGRE

El Govern amplia a més vehicles poc contaminants la gratuïtat dels peatges

Ara inclou els cotxes híbrids

El peatge d'una autopista

El Govern amplia a més vehicles poc contaminants la gratuïtat dels peatgesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Generalitat ha ampliat la gratuïtat dels peatges per als vehicles elèctrics purs a altres modalitats de cotxes poc contaminants, com els híbrids endollables i els d’hidrogen. Fins ara només els vehicles elèctrics purs tenien gratuïts els peatges de les carreteres de la Generalitat.

La Generalitat considera que amb aquesta decisió, presa avui per l’Executiu català en la seua última reunió, contribuirà a millorar la qualitat de l’aire i a estimular que la indústria de l’automòbil fabriqui vehicles més "nets".

En concret, tindran els peatges gratuïts els elèctrics purs, els elèctrics d’autonomia extensa, els d’hidrogen, i els híbrids endollables amb autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes. L’Executiu ha suprimit els descomptes per a tots els vehicles dièsel i biodièsel, i als de gasolina que no compleixin els criteris de la normativa Euro 6.

A més tindran una bonificació del 30% els vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica inferior a 40 quilòmetres i els híbrids no endollables, així com els de gas natural, gas liquat del petroli, o el biogas, la gasolina o el bioetanol.

Per beneficiar-se d’aquests descomptes, els ciutadans que condueixin turismes, vehicles comercials lleugers i les motocicletes hauran d’inscriure’s i seguir les instruccions al portal de tràmits de la Generalitat.

tracking