SEGRE

Montoro obre la porta a una nova baixada de l'IRPF el 2019

El ministre descarta posar una taxa als refrescos

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro

Montoro obre la porta a una nova baixada de l'IRPF el 2019EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat aquest dimarts que el 2018 no va haver-hi "marge" per aplicar reduccions en l’IRPF, i ha recordat que encara queden dos anys més de legislatura i cal tenir "pastanagues" per a la negociació. "Les baixades d’impostos es fan al final de la legislatura", ha apuntat Montoro.

Quant a la creació de taxes addicionals, en al·lusió a una sobre les begudes ensucrades, ha apuntat que, tal com va la recaptació, no és "difícil" complir el dèficit per la qual cosa no es necessiten. "La creació de taxes és pertorbadora", ha afegit Montoro. La possibilitat de crear un impost addicional per a aquestes begudes es va incloure en l’últim programa d’estabilitat remès a Brussel·les en el cas que perillés el compliment dels objectius de dèficit.

Quant a la petició de la indústria alimentària i el sector hoteler que el Govern recorri davant del Tribunal Constitucional la taxa a les begudes ensucrades de Catalunya, Montoro no s’ha mostrat gaire favorable: "no ho veig", ha dit.

D’altra banda, el ministre d’Hisenda ha avançat que el Govern treballa en introduir penalitzacions fiscals per a les empreses que no compleixin la llei de morositat amb els seus proveïdors i que el nous sistema de subministrament immediat d’informació d’IVA, el denominat SII, facilitarà aquest tema.

tracking