SEGRE

Lleida, la província que més creix en vendes a l'exterior

Bona part de les exportacions i importacions de Lleida passen pel port de Tarragona.

Bona part de les exportacions i importacions de Lleida passen pel port de Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions es mantenen com un dels motors de l’economia i Lleida compta els mesos per rècords de vendes en altres països. De fet, és la província amb més creixement de les exportacions de tot Catalunya, amb un increment acumulat del 15,9% els quatre primers mesos de l’any, davant d’una taxa catalana del 9,2% i una d’espanyola del 9,8%. Així es desprèn de les dades que va fer públiques ahir la secretària d’Estat de Comerç, que situa en 575,8 milions d’euros les exportacions acumulades entre els mesos de gener i abril. Les importacions, al contrari, han caigut en aquell mateix període un 2,3% a Lleida, al limitar-se a 284,5 milions.

Al contrari, a Catalunya segueixen a l’alça (8,7%), igual que en el conjunt d’Espanya (12,4%). Pel que fa al mes d’abril, l’informe situa les exportacions lleidatanes en 136,731 milions davant d’unes compres efectuades en altres països de 66,919 milions.

Recuperació

En un altre ordre de coses, el ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, va avançar ahir que l’economia espanyola creix prop d’un 3,5 i un 4 per cent el segon trimestre de l’any en taxa intertrimestral anualitzada, a causa, principalment, de la bona evolució de les exportacions. “Els indicadors assenyalen que durant el segon trimestre hi ha hagut una acceleració addicional en relació amb el primer trimestre”, va assenyalar el ministre en una jornada de l’APIE i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

Nou màxim de la inversió estrangera La inversió productiva estrangera a Espanya va assolir els 5.752 milions d’euros bruts els tres primers mesos de l’any, xifra que va representar un increment del 76,9% respecte al primer trimestre del 2016 i va marcar la xifra més gran en aquell període dels cinc últims anys. Segons el ministeri d’Economia, aquest flux de capital, que no té en compte les inversions en entitats de tinença de valors estrangers (ETVE), es reduiria a 1.349 milions en termes nets, per algunes desinversions, fet que suposaria un descens interanual del 44%.

tracking