SEGRE

IMPOSTOS BALANÇ

Hisenda recapta 326,6 milions fins al maig a Lleida, un 18% més

Per l’augment dels ingressos per l’IRPF, del 13,8 per cent, i per l’IVA, del 24%, respectivament || És la província catalana on més creix percentualment

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència Tributària espanyola a la província de Lleida ha ingressat un total de 326,6 milions d’euros en els cinc primers mesos d’aquest any, la qual cosa suposa un augment del 18 per cent respecte al mateix període de temps del 2016, segons les dades publicades pel ministeri d’Hisenda, de manera que és la província catalana on més puja la recaptació.

Pel que fa al Capítol I, en el qual hi ha emmarcats els denominats impostos directes, com l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), l’Impost de Societats i l’Impost sobre la Renda dels No Residents (IRNR), la recaptació ascendeix als 181,4 milions d’euros, la qual cosa representa un creixement del 13,8 per cent.

Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

Bona part d’aquesta recaptació es deu a l’IRPF, que creix fins als 151,5 milions d’euros (+13,8 per cent), seguit de l’Impost de Societats, amb 25,9 milions (+11,9 per cent), i malgrat el descens per IRNR (-5,6 per cent), amb poc més d’un milió d’euros de recaptació.

Així mateix, els ingressos d’Hisenda en concepte d’impostos indirectes (Capítol II) han crescut fins a un 23,4 per cent per la recaptació més alta per l’IVA.

En concret, els lleidatans han pagat un 24 per cent més per l’Impost del Valor Afegit en els cinc primers mesos de l’any, fins als 129,4 milions, 25 milions més que en el mateix període de l’any 2016.

Lleida és la província catalana on més ha crescut percentualment la recaptació per l’IVA a tot Catalunya fins al mes de maig.

La recaptació per impostos especials (tabac, alcohol i carburants, entre d’altres) s’ha elevat un 14,7 per cent, fins als 10,2 milions, la qual cosa equival a 1,3 milions més.

D’altra banda, la recaptació per l’impost del tràfic exterior de mercaderies ha descendit un 19,7 per cent, fins a uns anecdòtics 49.000 euros.

Finalment, en el Capítol III, la recaptació ascendeix fins als 4,03 milions d’euros, un 33,9 per cent.

Per la seua part, la recaptació d’impostos a Catalunya va ser de 14.999,6 milions d’euros, un 5,8 per cent més alta que entre els mesos de gener i maig del 2016.

tracking