SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTÀRIES

Sada crea 80 llocs de treball més per a la planta de Lleida

UGT calcula que l’augment de plantilla podria arribar a 200 a l’octubre || Acorda pagar l’antiguitat, igual que Milsa

Vista aèria de part del polígon industrial El Segre, que pràcticament no té espai buit.

Vista aèria de part del polígon industrial El Segre, que pràcticament no té espai buit.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup Sada ha incrementat la plantilla en vuitanta persones a les instal·lacions que tenen al polígon industrial El Segre de Lleida, i l’augment del nombre de treballadors podria arribar als dos-cents el mes d’octubre, segons va afirmar ahir el secretari de FICA-UIGT de Lleida, Antonio Rodríguez. Va indicar que el grup de vuitanta treballadors està formant-se per desenvolupar tasques d’especejament de pollastre. La planta de Lleida ha incrementat el volum de feina al rebre bona part de la producció que Sada ha estat fent a Toledo i València.

La modificació permetrà també ampliar la plantilla a la secció d’especejament a quatre torns, amb una prima semestral d’assistència de fins a 180 euros i una prima de rotació de torns d’1 euro diari de treball efectiu, segons va explicar el sindicat.

L’escorxador i sala d’especejament absorbeix càrrega de treball de Sada a Toledo i València

Així mateix, l’empresa s’obliga a actualitzar l’antiguitat i a pagar la diferència i augment de trams d’aquest complement, segons marca el conveni estatal d’escorxadors d’aus i conills, no únicament per a la planta de Lleida sinó també per als altres centres d’Espanya, va informar el sindicat.

Segons va explicar Antonio Rodríguez, l’acord sobre l’antiguitat a Sada s’ha assolit després que fa uns deu dies se’n subscrigués un de similar a l’escorxador de Milsa, propietat del grup Vall Companys. “Això vol dir que les empreses estan arribant als acords sobre aquest plus que no volia pactar la patronal. Ara, el 75% del sector podem dir que pagarà l’antiguitat”, va voler remarcar Rodríguez.

Els sindicats van protagonitzar els dies 9 i 10 d’abril una vaga del sector d’escorxadors d’aus i conills a tot l’Estat, amb un seguiment que els representants dels treballadors van qualificar de pràcticament total, precisament per exigir el manteniment de l’antiguitat.

tracking