SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Més del 58% dels aturats de Lleida de més de 45 anys fa més de dos que no tenen feina

El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya alerta sobre la situació d’aquest col·lectiu || Malgrat tot, les comarques de Ponent tenen millors registres que el conjunt de Catalunya

Imatge de la manifestació del Primer de Maig en defensa de l’ocupació de qualitat a Lleida.

Imatge de la manifestació del Primer de Maig en defensa de l’ocupació de qualitat a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa més de dos anys que el 58,4% dels aturats de Lleida que tenen més de 45 anys busca una feina sense aconseguir-ho. Així ho posa de manifest l’informe La població de 45 a 64 anys en sitació d’atur de llarga durada elaborat pel Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (Ctesc) amb dades de l’Enquesta de Població Activa. L’informe posa l’èmfasi en aquest col·lectiu i remarca la necessitat d’impulsar polítiques dirigides a aquest col·lectiu concret. De fet, d’acord amb les últimes dades del Servei d’Ocupació de Catalunya, la província de Lleida té registrats 4.345 els aturats de Lleida que superen aquesta edat, la qual cosa suposa el 54% de les persones aturades.

Les dades del Ctesc xifren en un 30,9% dels aturats majors de 45 que fa la barbaritat de més de 4 anys que són a les llistes de persones que no troben un lloc de treball. Aplicant aquesta taxa a l’atur registrat, parlaríem d’uns 1.345 lleidatans. Fa entre dos i quatre anys que un altre 27,5 per cent busca la possibilitat d’integrar-se al món del treball, fet que suposaria de l’ordre de gairebé 1.200 aturats m. Un tretze per cent intenta trobar una feina des de fa entre un i dos anys, cosa que suposaria més de 560 persones. El 28,6 per cent restant és a les llistes dels aturats des de fa menys de dotze mesos.

Així mateix, a escala territorial, el Consell de Treball Econòmic i Social apunta que Lleida presenta un patró singular, amb una taxa d’atur i d’atur de llarga durada molt més baixa que la resta de territoris. Tarragona registra valors superiors a la resta de províncies. Barcelona és la demarcació on la incidència de l’atur de llarga durada és superior (76,3%), mentre que Girona se situa al costat oposat, amb una menor afectació xifrada en el 61,4 per cent.

“A partir d’aquí, hi ha d’haver propostes com per exemple serveis orientats a preservar el benestar emocional, la garantia d’ingressos, el dret a la formació al llarg de tota la vida, suport a l’autoocupació o bé la necessitat d’establir un veritable sistema d’acreditació de competències. Penso que si el Govern recull les recomanacions de l’informe trobarà una agenda consensuada del que cal fer per ajudar aquestes persones. I que cal posar mesures en marxa ja, ja que parlem d’un col·lectiu que no pot esperar més”, adverteix el ponent de l’informe.

Urgeixen mesures per donar suport a aquest col·lectiu sensible El ponent de l’informe del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (Ctesc) sobre l’atur de llarga durada entre la gent major de 45 anys, Llorenç Serrano, afirma que cal intervenir amb eines variades i adequades a les necessitats de cada persona i que les polítiques públiques han de ser integrals i coordinades.

tracking