SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTACIÓ

El grup Cusiné assoleix els cinc milions en facturació

La meitat de les vendes corresponen a exportacions a quaranta països || Augura gran qualitat de vins malgrat la curta verema

Treballs en una tina amb raïm negre als cellers Tomàs Cusiné.

Treballs en una tina amb raïm negre als cellers Tomàs Cusiné.´

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup Tomàs Cusiné ha assolit en l’últim exercici cinc milions d’euros en facturació, dels quals la meitat corresponen a les exportacions dels seus vins a una quarantena de països. Així ho ha explicat a SEGRE el responsable del celler Tomàs Cusiné, que destaca que comercialitzen a països com Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Holanda o el Canadà, i destaca el creixement a l’Àsia, amb compradors, entre altres països, al Japó.

Compta amb finques a Castell del Remei a Penelles, la Pobla de Cérvoles i el Vilosell i a Poblet. En un any marcat per la caiguda generalitzada de la producció tant a Lleida com en el conjunt de l’Estat, que oscil·la entre un 30 i un 50% respecte a l’any passat, confia a assolir un volum de producció al llarg de la verema d’entre 900.000 i un milió de quilos de raïm.

Gelades i pedra redueixen la producció i les altes temperatures acceleren la verema

La caiguda de la producció es deu a problemes causats per una meteorologia adversa en moments clau del desenvolupament dels ceps, amb gelades i tempestes de pedra.

Com a contrapartida, la qualitat dels caldos s’augura molt bona, entre altres raons, perquè les vinyes han demostrat una gran sanitat i mínims problemes de plagues. “La qualitat no es veu afectada per la caiguda de la producció, pot ser fins i tot millor aquest any”, insisteix Cusiné.

Amb tot, les altes temperatures registrades aquest estiu, com en el cas d’altres produccions, ha avançat la recol·lecció del raïm. Per exemple, Cusiné pràcticament ha acabat la verema de raïm blanc a les seues finques de les Garrigues.

Calcula que aquest any s’han avançat els treballs uns quinze dies. Estima que les tasques podran acabar a finals de setembre, quan l’habitual seria una setmana més tard.

tracking