SEGRE

LABORAL BALANÇ

Inspecció obliga a fer fixos més de quatre-cents treballadors a Lleida

Al llarg de l’any passat, xifra que representa un increment d’un 150% || El nombre de treballadors afectats per tota mena d’irregularitats laborals es triplica

Imatge de la façana de la Inspecció de Treball a Lleida.

Imatge de la façana de la Inspecció de Treball a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Inspecció de Treball va obligar l’any passat a convertir en fixes un total de 413 persones que comptaven amb un contracte eventual a Lleida, xifra que representa un increment del 150% respecte al 2015. Així consta a l’informe que acaba de fer públic la conselleria de Treball. Els sindicats denuncien els abusos en la contractació eventual i també en la prevista a temps parcial, que consideren que en moltes ocasions amaga fraus, perquè la jornada efectiva és superior a la que reflecteix la documentació oficial. En aquest cas, els inspectors van obligar a incrementar la jornada declarada en els contractes de 57 persones a les comarques lleidatanes, davant dels 23 que es van registrar el 2015. Així mateix, Inspecció va detectar irregularitats sobre altes a la Seguretat Social en 630 casos, davant dels 385 del 2015.

Davant d’aquests increments espectaculars, l’informe revela un descens del 8,4 per cent en les actuacions inspectores sobre treball no declarat, que va passar de 3.329 a 3.051. La caiguda dins d’aquest capítol és especialment cridanera en el cas de l’activitat de control sobre les persones treballadores estrangeres. Si l’any 2015 l’informe apuntava a 880 actuacions, el 2016 la xifra va caure fins a les 625, la qual cosa suposa un descens del 29 per cent.

El conjunt de l’activitat inspectora es va saldar a la província amb propostes de sancions d’1,494 milions d’euros, que representa un augment del 8,8%. El capítol més important pel volum de les multes correspon a aspectes relacionats amb la Seguretat Social, amb 731.880 euros. El segueixen les referides a seguretat i salut laboral (337.291 euros), ocupació i estrangeria (198.857 euros), relacions laborals (138.321 euros) i altres per diferents motius, que amb 88.376 euros completen el total.

Entre els aspectes en els quals preveu centrar-se la Inspecció de Treball en el conjunt de l’Estat durant els propers mesos, hi ha l’anàlisi de la contractació eventual, i en especial d’aquells casos en què l’acord laboral és per a molt pocs dies. La mesura es pren després que les dades de l’atur de l’agost revelessin un repunt de la desocupació que podria ser atribuïble a l’acabament de contractes que es reprendran aquest mes.

tracking