SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Madrid, Euskadi i Catalunya tenen els sous més alts

Els costos laborals tornen a retrocedir || Repunten en sectors energètics i financer, i l’hostaleria, a la cua

Imatge de Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea.

Imatge de Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Madrid, el País Basc i Catalunya és on, per aquest ordre, els salaris són més elevats. Així es desprèn d’un informe de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que reflecteix que el cost laboral cau un 0,2% el segon trimestre i retorna de nou a terreny negatiu, i que la indústria és el sector amb els sous més elevats, mentre que l’hostaleria se situa a la cua.

El cost laboral mitjà de les empreses per treballador i mes (que inclou les remuneracions i les cotitzacions socials) va ascendir a 2.584,58 euros el segon trimestre del 2017, una xifra que suposa un descens del 0,2 per cent respecte al mateix període de l’any 2016. D’aquesta manera, el cost laboral retorna de nou a terreny negatiu després de l’estancament que es va registrar durant el primer trimestre.

Els costos laborals per treballador se situen a Catalunya en 2.773 euros al mes

El cost salarial (que comprèn totes les remuneracions, tant en metàl·lic com en espècie) va baixar un 0,1 per cent respecte al mateix trimestre del 2016 i es va situar en una mitjana de 1.942,01 euros per treballador i mes. Per activitats, el subministrament d’energia, gas i aire condicionat i les activitats financeres són les que presenten els costos laborals més elevats, amb 6.315,90 i 4.905,72 euros per treballador i mes, respectivament, mentre que els més baixos corresponen als altres serveis (1.682,04 euros) i l’hostaleria (1.567,21 euros).

Per comunitats, els costos laborals més alts els van registrar Madrid (3.021,11 euros per treballador i mes), el País Basc (2.920,37 €), Catalunya (2.773,08 €) i Navarra (2.756,33 €), mentre que els més baixos es van donar a Extremadura (2.116,60) i les Canàries (2.201,34). L’INE va informar que al segon trimestre es van registrar 82.826 vacants d’ocupació, enteses com el lloc de treball creat recentment o que no està ocupat o que està a punt de quedar lliure.

La Justícia europea reconeix el dret a ajornar vacances L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Evgeni Tanchev, ha dictaminat que un treballador que no ha gaudit de totes o part de les vacances anuals perquè l’empresari es negava a retribuir-les podrà ajornar aquest dret fins que tingui l’oportunitat d’exercir-lo. Les conclusions de l’advocat general Tanchev es van presentar el passat dia 8 de juny i, malgrat que no són vinculants de cara a la futura sentència del Tribunal de Justícia, s’acostumen a seguir en la majoria dels casos. Concretament, aquesta sentència respon al cas d’un britànic.

tracking