SEGRE

RAMADERIA BOVÍ DE CARN

El boví salva els resultats amb l'exportació i busca mercats a Israel, els Emirats i l'Aràbia

En només quatre mesos s’han enviat a Turquia 20.000 animals a través del port de Tarragona || El consum interior es manté baix i els cereals barats contribueixen a contenir els costos

Imatge d'arxiu d'una explotació de boví.

El boví salva els resultats amb l'exportació i busca mercats a Israel, els Emirats i l'AràbiaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector del boví de carn està salvant els resultats gràcies a l’empenta de les exportacions, tenint en compte que el consum a Espanya es manté entre els més baixos de tot Europa. Cuidar aquests compradors en altres països i incrementar clients nous a Israel, els Emirats Àrabs o l’Aràbia Saudita s’està convertint en la línia de treball del sector. Així ho van explicar ahir el director gerent d’Asoprovac Catalunya, Josep Ramon Argilés, i el president de JARC-COAG a Lleida, Joan Carles Massot.

Argilés destaca el Líban, Líbia, el Marroc o Egipte entre els millors clients internacionals, als quals ara s’incorpora Turquia. En només quatre mesos amb el mercat obert al boví espanyol, han sortit des del port de Tarragona, que utilitza el sector català i l’aragonès, fonamentalment, un total de 20.000 animals. Turquia és un mercat que s’està conquerint després dels problemes del sector francès derivats dels casos de llengua blava al país veí.

Les granges continuen creixent i els últims censos oficials situen en 310.105 el nombre d’animals

Ara els esforços es concentren en l’obertura dels mercats d’Israel, Emirats Àrabs i l’Aràbia Saudita. “El ministeri d’Agricultura està treballant per aconseguir els certificats d’exportació” per al sector espanyol, segons el director gerent de la patronal catalana del boví.

Joan Carles Massot, per la seua part, insisteix que el sector ha aconseguit un cert equilibri entre oferta i demanda, amb l’estabilitat que suposa, gràcies a l’exportació. Per això, fa una crida a cuidar aquests mercats internacionals, i encara més si es tenen en compte els punts febles del mercat espanyol. “El consum de carn de boví a Espanya és un dels més baixos de tot Europa”, es lamenta Massot. Quan va començar la crisi econòmica global, ara fa una dècada, el consum d’aquesta carn va caure de forma molt important i encara no s’ha recuperat.

Joan Carles Massot destaca que un dels factors que afavoreix els resultats del boví de carn ve de mans dels costos. El nivell dels preus del cereal està permetent el control de les despeses en alimentació dels animals.

El sector ha incrementat la cabanya en els últims anys, afavorit precisament per l’estabilitat i per una demanda exterior ferma.

Les darreres dades oficials de la cabanya del maig d’aquest any situen en 310.105 els animals bovins a les granges de Lleida. En les mateixes dates de l’any 2010, la conselleria d’Agricultura tenia comptabilitzats 262.996 caps de bestiar.

tracking