SEGRE

CONSUM

El rebut de la llum puja un 0,4% respecte a agost i un 3,8 per cent en un any

El rebut per a un consumidor tipus i ha situat el setembre en 55,28 euros

El rebut de la llum puja un 0,4% respecte a agost i un 3,8 per cent en un any

El rebut de la llum puja un 0,4% respecte a agost i un 3,8 per cent en un anyEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La factura de la llum per a un consumidor domèstic mitjà acollit a la tarifa regulada (Preu Voluntari al Petit Consumidor o PVPC) ha pujat un 0,4 % el setembre respecte a agost i un 3,8 % en relació amb el mateix mes de 2016, encara que és un 16,6 % més barata que al gener.

El rebut per a un consumidor tipus -amb una potència contractada de 4,4 quilowatts i un consum anual de 3.000 kilowatts hora (250 kilowatts hora al mes)- s’ha situat el setembre (a falta d’un dia per completar el mes) en 55,28 euros, segons els resultats del simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

La factura va ser de 55,07 euros a l’agost i de 53,25 euros el setembre de l’any passat si es comptabilitzen només els primers 29 dies d’aquells dos mesos perquè la comparació sigui homogènia.

Tanmateix, el rebut ha baixat un 16,6 % des de gener, mes en què es va situar en 66,25 euros (en termes comparables).

Al gener, els preus de l’electricitat al mercat a l’engròs -que determinen entorn d’un terç de la tarifa regulada- van assolir nivells rècord per l’onada de fred, l’escassetat de vent i pluja, i la pujada del gas natural.

tracking