SEGRE

ESNOTICIA

ANC i Òmnium convoquen una altra “aturada de país” per dimecres

Manifestació i talls d’accessos a Barcelona contra els empresonaments

Unes 8.000 persones van omplir la plaça Sant Jaume de Barcelona a la concentració d’ahir.

Unes 8.000 persones van omplir la plaça Sant Jaume de Barcelona a la concentració d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ANC i Òmnium Cultural han convocat una nova “aturada de país” per dimecres vinent i una gran manifestació a Barcelona el dissabte 11 de novembre a les 17.00 hores per demanar l’alliberament dels presidents de les seues entitats i dels membres del Govern cessat que han estat empresonats: “Volem que sigui massiva. Serà com un 11-S”, van explicar el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, i el d’Òmnium, Marcel Mauri, que van destacar que encara s’està treballant en l’acció que es durà a terme i el recorregut de la manifestació.

La iniciativa estava prevista inicialment per al diumenge 12 de novembre, però les entitats han volgut “transformar l’11 de novembre en un gran 11 de Setembre” amb l’objectiu de reunir més d’un milió de persones.

Per la seua part, l’Intersindical-CSC ha convocat una vaga general per al dimecres de la setmana que ve, “en resposta a la precarietat laboral instaurada al món laboral a través de les successives reformes dutes a terme en els últims anys”.

Així mateix, unes 8.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, van omplir ahir a la tarda la plaça Sant Jaume de Barcelona i voltants, en una concentració en suport als consellers cessats i als presidents d’Òmnium i ANC empresonats. Convocats per les entitats sobiranistes per demanar la “llibertat dels presos polítics”, els manifestants van corejar lemes com “Llibertat presos polítics”.

A la concentració de Barcelona van anar-hi Alcoberro, Mauri i diputats al Parlament. A la pancarta de la concentració estaven dibuixats els rostres dels deu empresonats. Al matí, un grup d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona van tallar l’autopista AP-7 i la carretera B-30 al seu pas pel campus durant un quart d’hora, al segon tall de vies a Bellaterra en poc més d’una setmana per protestar per la situació política a Catalunya.

A més, al migdia centenars d’universitaris van barrar el pas als vehicles per la calçada central i lateral de l’avinguda Diagonal a l’altura de Palau Reial i tampoc van deixar circular els combois del tramvia de Barcelona, segons va informar la Guàrdia Urbana, i al voltant de les 12.00 hores també van tallar la Ronda de Dalt en sentit Llobregat durant cinc minuts, un fet que va provocar retencions importants.

Unes 8.000 persones van omplir la plaça Sant Jaume de Barcelona a la concentració d’ahir.

Unes 8.000 persones van omplir la plaça Sant Jaume de Barcelona a la concentració d’ahir.EFE

tracking