SEGRE

El rebut de la llum puja un 1,46 % al novembre i encadena tres mesos de pujades

El rebut de la llum puja un 1,46 % al novembre i encadena tres mesos de pujades

El rebut de la llum puja un 1,46 % al novembre i encadena tres mesos de pujadesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La factura de la llum per a un consumidor domèstic mitjà acollit a la tarifa regulada (Preu Voluntari al Petit Consumidor o PVPC) ha pujat al novembre un 1,46% respecte a la d’octubre, amb el que encadena tres ascensos consecutius i assoleix el seu segon import més alt en tot el 2017.

El rebut d’electricitat ha estat al novembre un 3% més car que fa un any i la seua nova pujada s’ha produït després que a l’octubre despuntés un 7,48 % respecte al setembre, mes en què es van veure interromputs els descensos registrats el juliol i l’agost.

La factura per a un consumidor tipus -amb una potència contractada de 4,4 quilowatts i un consum anual de 3.000 kilowatts hora (250 kilowatts hora al mes)- s’ha situat el novembre en 61,04 euros, segons els resultats del simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Malgrat la pujada del rebut en un 3%, respecte a novembre de l’any passat, continua sent un 10,57 % més barat que el gener de 2017, en el qual va assolir el seu import més alt l’any, en arribar a 67,49 euros.

El gener passat, els preus de l’electricitat al mercat a l’engròs -que determinen entorn d’un terç de la tarifa regulada- van assolir nivells rècord per l’onada de fred, l’escassetat de vent i pluja, així com per la pujada del gas natural, que es va haver de fer servir més intensament en la generació per la falta de recurs eòlic i hidràulic.

El Ministeri d’Energia preveu que un consumidor tipus d’electricitat pagui en el conjunt de 2017 uns 835 euros per l’electricitat, davant els 759 euros que va gastar el 2016, un 10% més, segons va assenyalar ahir el seu titular, Álvaro Nadal.

Nadal ha dit avui que el 2017 ha estat un any "difícil" per la pujada del preu del petroli i la sequera, però que encara que l’electricitat costa més aquest any que el 2016, està per sota del que es pagava el 2015.

tracking