SEGRE

ENERGIA PREVISIONS

El Govern central preveu que la llum baixarà el 2018

Álvaro Nadal.

Álvaro Nadal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, va augurar ahir que el preu de l’electricitat baixarà el 2018 respecte al d’enguany, sobre el qual va admetre que s’han registrat preus més elevats que l’any passat, al situar-se a nivells del 2015.

“Som relativament optimistes. Pensem que hi haurà preus millors el 2018 que el 2017”, va declarar després d’una conferència a Barcelona.

Nadal va puntualitzar que el Govern central preveu que els preus millorin l’any que ve “amb condicions normals” de meteorologia i de preu del petroli i havent decidit congelar la part regulada del rebut –que equival a aproximadament el 60% del total.

Sobre si el seu executiu es planteja noves subhastes d’energies renovables, va afirmar que Espanya ha d’augmentar el parc d’aquestes energies per complir els objectius de reducció d’emissions, de forma que cal incentivar-les, però no va concretar si es repetiran les subhastes d’aquest any tant per a energia fotovoltaica com a eòlica. El ministre va subratllar que les energies renovables no poden sostenir tot el sistema energètic espanyol, a causa que són intermitents i no sempre estan disponibles en la quantitat necessària.

tracking