SEGRE

Analistes d'El Pozo i Piensos del Segre, premis Pronosporc

Preveuen preus lleugerament inferiors el 2018 per al porc d'engreix

Els guanyadors, amb representants de les institucions i de Mercolleida.

Analistes d'El Pozo i Piensos del Segre, premis PronosporcPronosporc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Pedro Florido, de ElPozo Alimentación, i Isidre Camí, de Piensos del Segre, s’han proclamat aquest dijous guanyadors de la novena edició dels Premis PronosPorc, guardons que lliura i organitza Mercolleida, mercat de referència per al porcí espanyol i europeu. Aquests premis donen a conèixer el millor analista del sector a Espanya en les categories de Porc d’Engreix i Garrí. Juan Pedro Florido ha rebut el PronosPorc d’Or de la categoria Cerdo Cebado i Isidre Camí el PronosPorc Lechón.

El president de Mercolleida i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la importància del mercat porcí i l’ha qualificat com el sector econòmic més fort de les terres lleidatanes i un dels més importants a Catalunya i Espanya.

Per la seva banda, el guardonat Juan Pedro Florido ha afirmat que aquest any 2017 ha sigut històric per al ramader del porc d’engreix amb un preu anual mitjà de 1,26 €. Això ha estat possible gràcies a una cabanya preparada i a l’obertura cap a nous mercats asiàtics com La Xina o Japó. Pel que fa a les previsions per al 2018, Juan Pedro Florido ha apuntat a un preu lleugerament inferior al preu actual, amb un 8-10% menys de marge per les parts.

Isidre Camí, també guardonat, ha fet referència a la bona situació del mercat del garrí durant aquest 2017, que ha estat positiu tant pel productor com pel comerciant i el comprador i que ha acabat situant-se en els 42€ de mitjana. Pel 2018, augura unes cotitzacions que podrien estar un 20% per sota de les d’enguany.

La cotització de Mercolleida s’utilitza com a preu de referència per a més del 90% de les operacions realitzades en porcí a Espanya i és referència europea del preu espanyol.

Aquests han estat els guardonats:

Porc d’Engreix

  • Premi PronosPorc Or: Juan Pedro Florido de ElPozo Alimentación.
  • Premi PronosPorc Plata: Federico Beltrán de Famadesa.
  • Premi PronosPorc Bronze: Manuel García de Inga-Food.

Garrí

  • Premi PronosPorc Lechón: Isidre Camí de Piensos del Segre

Altres distincions

  • Reconeixement a la tasca negociadora des de la vessant productora: Josep Mª Rodié de Vall Companys.
  • Reconeixement a la tasca negociadora des de la vessant compradora: Miguel Ángel Ortega de Campofrío.
  • Placa de reconeixement a la dedicació i professionalitat: Joan Cercós, d’Agropecuària de Guissona.
tracking