SEGRE

LABORAL

Només un 7,6 % afirma haver trobat feina a través de serveis d’ocupació

Tot just un terç de les empreses i professionals de recursos humans els utilitzen per trobar candidat

Només un 7,6% afirma haver trobat feina a través de serveis d'ocupació

Només un 7,6% afirma haver trobat feina a través de serveis d'ocupacióEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones que declaren haver trobat feina a través dels serveis públics d’ocupació representen només un 7,6 % del total dels aturats que troben ocupació, segons les últimes dades existents i que es recullen en l’Estratègia Espanyola d’Activació per a l’Ocupació 2017-2020.

L’estratègia, que va ser aprovada pel Consell de Ministres i que aquest dissabte publica el Butlletí Oficial de l’Estat, assenyala com un dels reptes de l’estratègia millorar els processos i la intermediació dels serveis públics d’ocupació per millorar la seua participació en les transicions de l’atur a l’ocupació.

Malgrat que són pocs els que diuen trobar feina a través dels serveis d’ocupació, segons les últimes dades disponibles, corresponents a 2016 i que apareixen al reial decret pel qual s’aprova l’Estratègia d’Ocupació, un 70 % dels aturats busca feina amb freqüència a través d’aquests serveis.

Al contrari, només un terç de les empreses i professionals de recursos humans el fan per trobar candidats, si bé el grau de satisfacció de les empreses que busquen en els serveis públics d’ocupació candidats és alt, pròxim al 60 %.

Només un 7,6 % afirma haver trobat feina a través de serveis d'ocupació

Només un 7,6 % afirma haver trobat feina a través de serveis d'ocupacióEFE/Arxiu|Arxivament

tracking