SEGRE

EMPRESES HIDROCARBURS

Veten que Repsol ampliï la xarxa de gasolineres a Lleida

Al superar la quota de mercat del 30% al territori fixat pel Govern de l’Estat || Igual que en 35 províncies més de l’Estat

Repsol no pot ampliar la xarxa de gasolineres en 36 províncies.

Repsol no pot ampliar la xarxa de gasolineres en 36 províncies.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Repsol no podrà incrementar durant un any més el nombre d’estacions de servei a la província de Lleida al superar la quota de mercat del 30 per cent, el llindar fixat per limitar aquest creixement empresarial en la normativa sobre competència del sector d’hidrocarburs.

A banda de Lleida, la multinacional petrolera espanyola no podrà créixer en 35 províncies més: Albacete, Alacant, Astúries, Àvila, illes Balears, Burgos, Càceres, Cantàbria, Ciudad Real, Còrdova, Corunya, Conca, Guadalajara, Guipúscoa, Huelva, Osca, Lleó, Lugo, Madrid, Ourense, Palència, Pontevedra, Rioja, Salamanca, Segòvia, Sòria, Tarragona, Terol, Valladolid, Biscaia, Zamora, Saragossa, Formentera, Eivissa i Mallorca, segons consta en una resolució de la Direcció General de Política Energètica i Mines publicada ahir al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La normativa impedeix augmentar les estacions de servei ja sigui per gestió directa o indirecta

La normativa estableix que els operadors amb una quota de mercat superior al 30 per cent no podran incrementar el nombre d’instal·lacions en règim de propietat o en virtut de qualsevol altre títol que els confereixi la gestió directa o indirecta de la instal·lació.

Tampoc podran subscriure nous contractes de distribució en exclusiva amb distribuïdors al detall que es dediquin a l’explotació de la instal·lació per al subministrament de combustibles i carburants a vehicles, amb independència de qui ostenti la titularitat o dret real sobre aquesta.

En tot cas, la norma permet als operadors renovar els contractes preexistents encara que amb això superin la quota de mercat establerta com a límit.

En el cas de la petrolera Cepsa, les limitacions al seu creixement quant a estacions de servei queden restringides a quatre territoris: Ceuta i les illes de Formentera, Eivissa i Menorca.

D’altra banda, l’empresa Disa tindrà limitada l’expansió al territori canari: a les illes de Fuerteventura, Gran Canària, La Palma, Lanzarote, Tenerife, La Gomera i El Hierro.

tracking