SEGRE

AUTOMOCIÓ BALANÇ

Les vendes de turismes a Lleida tanquen l'any pujant vora un 6%

Les matriculacions a l’Estat aconsegueixen els millors registres des de l’any 2007 || Les gasolineres lleidatanes serveixen el combustible més barat de Catalunya

Les vendes de turismes a Lleida van augmentar gairebé un 6 per cent el 2017.

Les vendes de turismes a Lleida van augmentar gairebé un 6 per cent el 2017.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les matriculacions de turismes i totterrenys a la província de Lleida han crescut un 5,91 per cent durant el 2017, concretament fins a les 7.808 unitats, respecte de les dades de l’any anterior, segons van informar ahir les patronals del sector Anfac, Faconauto i Ganvam. Aquest creixement s’ha degut en gran part a l’augment dels vehicles adquirits pels particulars, cinc mil cent quaranta-dos unitats, cosa que ha implicat un augment de l’1,9 per cent respecte a l’any 2016, mentre que el nombre dels vehicles matriculats per les empreses va augmentar en un 14,3 per cent, fins als 2.655.

Per una altra banda, les vendes de cotxes el mes de desembre han crescut un 0,7 per cent respecte a l’últim mes del 2017, al comercialitzar-se set-cents quinze vehicles, amb un augment del 4,6 per cent entre els particulars (501) i un descens del 8,7 per cent entre les empreses (211). Al seu torn, les matriculacions de turismes i totterrenys a Catalunya han assolit les 190.480 unitats el 2017, la qual cosa representa un increment del 7% en comparació amb l’exercici anterior. A més, el mes de desembre les vendes de cotxes a Catalunya s’han situat en 15.986 unitats, la qual cosa representa un 8,2% més respecte al mes de desembre del 2016.

Només el mes de desembre es van vendre 715 vehicles, un 0,7 per cent més que un any enrere

En el conjunt de l’Estat, les matriculacions de turismes i totterrenys han assolit un volum d’1,23 milions d’unitats el 2017, primer any sense els ajuts del pla PIVE, fet que suposa un augment del 7,7% en comparació amb l’exercici precedent. És la millor dada dels últims anys tot i que encara no s’assoleixen les xifres de matriculacions prèvies a la crisi econòmica (2007).

D’altra banda, l’inici de l’any 2018 ha mantingut la tendència a l’alça del preu del petroli, tot i que encara es manté molt lluny dels màxims històrics. A les gasolineres, els preus també pugen i avui el gasoil o la gasolina 95 poden costar uns cinc o sis cèntims més que al novembre, segons la mitjana dels preus que es recullen en el ministeri d’Economia.

El carburant més barat de Catalunya es pot trobar en algunes estacions de servei de la província de Lleida i el més car, a les de Girona. A més, segons el web Geoportal, dependent del ministeri d’Energia, la diferència d’omplir un dipòsit mitjà de gasolina o de gasoil entre les estacions de servei lleidatanes més barates i les més cares pot superar els 10 euros.

tracking