SEGRE

LABORAL BALANÇ

Les ofertes de feina a Lleida han crescut gairebé un 65% des del 2013

Les 3.900 registrades pel SOC han suposat 6.100 llocs de treball l’any passat

Imatge d’arxiu de l’oficina del SOC a la capital del Segrià.

Imatge d’arxiu de l’oficina del SOC a la capital del Segrià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les ofertes d’ocupació a la província de Lleida s’han incrementat en gairebé un 65% entre els anys 2013 i 2017, segons es desprèn de la informació oficial de la conselleria de Treball. En concret, el Servei Català d’Ocupació (SOC) té constància de 3.890 ofertes d’ocupació presentades l’any passat, una xifra que suposa un augment de gairebé un 15% pel que fa a l’exercici anterior, però que representa més que doblar els registres del 2013, quan amb prou feines es van comptabilitzar els 1.471. Les ofertes es van materialitzar al llarg de l’any passat a 6.101 llocs de treball, ja que una empresa pot necessitar contractar diverses persones i compta com una única oferta. De fet, si ens fixem en el nombre de llocs de feina que s’han ofert, les comarques de Ponent representen la demarcació catalana amb més augment en llocs de treball oferts al llarg de l’any passat, amb gairebé un 24%, davant una mitjana catalana que no arriba al 10%, segons el balanç de Treball.

Per sectors, el que genera més demanda de treballadors al SOC és el dels serveis i, de fet, acumula 5.085 dels llocs de treball, més d’un 83% del total. Molt per darrere se situen la construcció (382), la indústria (364) i l’agricultura (259), mentre que en deu casos no s’informa del sector. El gruix de les empreses que acudeixen al SOC a la recerca de recursos humans tenen com a màxim 50 treballadors. Aquestes companyies van oferir 3.955 llocs de treball. Les empreses que tenien entre 50 i 249 persones en plantilla necessitaven contractar-ne 1.361. La resta dels llocs de feina oferts, fins a un total de 785, va correspondre a companyies qualificades com a grans.

Un de cada 5 contractes ofereix un lloc estable a l’empresa Un de cada cinc llocs de feina que han passat com a oferta pel Servei Català d’Ocupació (SOC) l’any passat representava una ocupació fixa (1.314). Entre els de caràcter eventual, el gruix correspon a contractes d’entre un i tres mesos (1.548) i d’entre un trimestre i un semestre (1.083). Per nivells professionals, el més demandat, amb gairebé la meitat del total, correspon als qualificats com a “tècnics i sense categoria laboral determinada” i els ajudants, auxiliars i especialistes.

tracking