SEGRE

TRANSPORT

França prepara un impost per als camions que circulen per les seues carreteres

Inclosos els estrangers

França prepara un impost per als camions que circulen per les seues carreteres

França prepara un impost per als camions que circulen per les seues carreteresEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern francès treballa en la creació d’un impost de circulació per als camions que transiten per les seues carreteres, inclosos els estrangers, perquè així contribueixin al manteniment de les infraestructures, va revelar avui "Les Echos".

Aquest impost, del qual s’espera una recaptació d’uns 550 milions d’euros anuals, seria una alternativa a l’anomenada "ecotaxa" que s’havia concebut per als camions que utilitzaven carreteres lliures de peatge, i que va ser abandonada a finals de 2013 per les protestes que va generar, en particular a Bretanya.

La ministra de transport, Elisabeth Borne, entrevistada per "Els Echos", havia insistit des del començament del seu mandat en què "els fluxos de camions que transiten pel nostre territori també han de contribuir al finançament de les nostres infraestructures".

Per materialitzar aquesta voluntat en una llei sobre la mobilitat, que ha de ser sotmesa al Parlament a la primavera, l’Executiu privilegia la pista de l’impost en lloc del peatge en certes vies interurbanes, per ser una solució més simple, segons el diari econòmic.

D’altra banda, Borne va avançar a "Els Echos" que en aquesta llei s’inclourà un dispositiu que facilitarà la posada en marxa de peatges urbans.

"La legislació ja dóna ara aquesta possibilitat als ajuntaments, però només a títol experimental i durant tres anys, un període que és massa curt tenint en compte les inversions que cal fer," va justificar la ministra.

A França no s’ha implantat fins ara cap peatge urbà, com els que hi ha en ciutats com Londres o Milà, i la immensa majoria dels responsables locals que s’han pronunciat sobre aquesta possibilitat ho han fet en contra -per considerar que afavoreix la segregació social-, com l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo.

A la ciutat de Lille (nord), el que es projecta és un "peatge invers" que consistiria a donar incentius financers als conductors que acceptin utilitzar el seu vehicle només fora de les hores de més trànsit.

Borne també pretén simplificar els procediments perquè es reservin carrils, a les entrades a les ciutats, als vehicles que transportin a diversos passatgers.

tracking