SEGRE

El sector vitivinícola de Lleida frega els 8 milions de botelles i factura 72,2 milions d'euros

El 28% de la producció de vi lleidatà se situa en el sector ‘premium’

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector vitivinícola de les Terres de Lleida vol millorar la seva competitivitat i avançar posicionant-se en el mercat global. Per això, s'impulsaran paquets turístics que promocionin el vi de les comarques de Ponent, diferenciant-los i posant en comú alhora els trets que els caracteritzen. Es tracta d’una de les accions que han sorgit arran d'un estudi de GlobaLleida que ha estat presentat a la cinquantena de cellers del territori lleidatà.

Segons l’estudi, a Lleida anualment es produeixen un total de 7,9 milions de botelles i 5,5 milions són de la D.O Costers del Segre, que aglutina 38 cellers i una superfície productora de vinya de 4.000 hectàrees.

Dels 30,6 milions de quilos de la producció de raïm a Lleida, el 28,1% es destina a la producció de vi i el 71,9% a la producció de cava.

El 2% de la producció de raïm es ven directament sense transformar, el 70% es destina a la elaboració d’un vi primari que després es ven a altres productors i el 28% es destina a la producció de marca pròpia.

El 28% de la producció del vi de Lleida se situa en el sector premium i top del mercat i el preu està entre els 7 i 30 euros per botella.

El sector agrupa a les comarques lleidatanes prop de 50 empreses, molt heterogènies entre si a nivell de producte, amb una facturació de 72,2 milions d’euros i que ha crescut moderadament en facturació en els últims 5 anys.

Segons els resultats de l’estudi, entre les línies d’actuació per reforçar la competitivitat del sector vitivinícola de la província destaquen la millora de l’ecosistema turístic, la creació i comunicació d’un relat conjunt del sector vitivinícola, l’increment de la presència a Barcelona i l’impuls d’accions comercials.

L’estudi és resultat d'un projecte en xarxa que sorgeix arran de la iniciativa de GlobaLleida, en col·laboració amb INNOVI, el clúster vitivinícola català, per reforçar la competitivitat del sector.

Tasques de la verema en una finca de Lleida.

El sector vitivinícola de Lleida frega els 8 milions de botelles i factura 72,2 milions d'eurosItmar Fabregat

La roda de premsa de presentacio de l'estudi.

El sector vitivinícola de Lleida frega els 8 milions de botelles i factura 72,2 milions d'eurosGlobaLleida

tracking