SEGRE

EMPRESES LABORAL

La plantilla d’Opel Figueruelas accepta les retallades per evitar acomiadaments

Imatge de l’entrada de la factoria de la planta d’Opel Figueruelas.

Imatge de l’entrada de la factoria de la planta d’Opel Figueruelas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla d’Opel Espanya ha acceptat el preacord assolit dilluns entre la direcció i el comitè d’empresa sobre el conveni col·lectiu. El resultat del referèndum, que s’ha celebrat en els diferents torns de la planta de Figueruelas (Saragossa), reflecteix que el document ha estat acceptat per 800 vots de diferència.

Els vots a favor del document ascendeixen a 2.897, mentre que 2.008 han estat en contra d’un total de 5.300 treballadors amb dret a vot. El preacord, firmat just a la jornada que acabava el termini donat pel Grup PSA (matriu d’Opel), preveu una congelació salarial per a l’any 2018 i pujades del 50 per cent de l’IPC real per al 2019 i el 2020, del 60% per al 2021 i el 2022. A més, la prima variable (PAVI) també estarà congelada durant els dos primers anys i després tindrà un increment del 50% i 40% de l’IPC real. Així mateix, es reprendrà el contracte de relleu a la factoria per als nascuts el 1957 i els plus de festius i nocturnitat es redueixen un 5% i s’elimina el plus de calendaris en cinc anys, un 20% cada exercici.

Opel havia amenaçat de deixar de produir el seu nou model Corsa fora d’aquesta factoria, amb la qual cosa posava en perill més de 6.000 llocs de treball directes i uns 25.000 en la indústria auxiliar.

tracking