SEGRE

AGRICULTURA COMERÇ

Les olieres lleidatanes ja poden vendre els productes amb 'etiqueta saludable'

Imatge de la jornada sobre etiquetatge de les Borges Blanques.

Imatge de la jornada sobre etiquetatge de les Borges Blanques.LLORENÇ CANELA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els productors d’oli d’oliva verge extra de les comarques de Lleida ja poden comercialitzar el seu producte sota l’etiqueta de saludable, en virtut d’un reglament europeu que es va aprovar l’any 2012. En referència a aquesta qüestió, el cap de l’oficina comarcal de la conselleria d’Agricultura a les Garrigues, Llorenç Canela, va indicar ahir dijous, en el marc d’una jornada tècnica sobre l’etiquetatge d’oli d’oliva que es va celebrar a les Borges Blanques, que és “important” que la indústria oliera del territori conegui aquesta possibilitat, ja que aporta valor afegit als seus productes.

Canela va posar en relleu que “multitud” d’estudis científics han demostrat que l’oli d’oliva verge extra és beneficiós per al manteniment de nivells normals de colesterol i presenta propietats antioxidants, gràcies a l’àcid oleic, els polifenols i la vitamina E que conté.

El doctor Eduard Escrich ha liderat un grup d’estudi sobre el càncer de mama, amb unes conclusions que acrediten que la ingesta de quatre o cinc cullerades diàries d’aquest oli al llarg de la vida protegeix contra el desenvolupament de la malaltia, sempre que s’acompanyi d’una dieta saludable.

tracking