SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Inspecció força contractes a 551 falsos cooperativistes

En càrnies de Lleida, Girona i Barcelona en els últims tres anys || Operació amb suport policial a la firma Le Porc Gourmet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Inspecció de Treball ha portat a terme en els últims tres anys 119 actuacions en la indústria càrnia per comprovar, en general, el compliment de la normativa laboral, sobretot per ordenar la subcontractació al sector i l’existència de possibles falses cooperatives de treball associat. Com a conseqüència de les investigacions, la major part a les demarcacions de Barcelona i Girona, seguida de la de Lleida, es va forçar en els anys del 2015 al 2017 un total de 551 altes en el Règim General de Seguretat Social en les empreses càrnies contractistes (socis de la cooperativa que passen a treballadors de l’empresa càrnia) i l’ingrés en concepte de quotes a la Seguretat Social de 193.948,09 euros. En una ocasió la Inspecció de Treball va constatar una cessió il·legal de treballadors.

Així ho va explicar la conselleria de Treball després que la Inspecció es presentés ahir a les instal·lacions de l’escorxador Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga. La inspecció va generar expectativa a l’exterior de l’escorxador, ja que comptava amb el suport de la Policia Nacional i a les portes de l’empresa hi havia aparcades unes cinc o sis furgonetes. En les últimes setmanes s’havien intensificat les queixes i denúncies del comitè d’empresa de Le Porc Gourmet davant de l’acomiadament de diversos treballadors.

Els sindicats denuncien que a Lleida hi ha un miler d’empleats de falses cooperatives en càrnies

La presència de la Policia Nacional en comptes dels Mossos és deu al fet que és la que té competències en matèria d’estrangeria. Segons fonts pròximes a la investigació, aquesta empresa càrnia té un elevat nombre d’estrangers treballant a les instal·lacions.

Els sindicats han denunciat que a Lleida estarien treballant un miler de persones en falses cooperatives al sector carni en unes condicions pèssimes, amb baixos salaris i jornades de fins a dotze hores diàries.

tracking