SEGRE

La pensió mitjana dels autònoms és 383 euros més baixa que la del règim general

Un

La pensió mitjana dels autònoms és 383 euros més baixa que la del règim generalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació d’autònoms UPTA denuncia que els pensionistes autònoms cobren una pensió mitjana de 646,3 euros mensuals, 383 euros més baixa que els 1.029,2 euros que perceben en el règim general. En un comunicat, ressalta que la bretxa augmenta en el cas de les pensions de jubilació, amb diferències de més de 500 euros respecte a les quals perceben altres règims.

Així, dels 1,95 milions de pensionistes autònoms, els més de 800.000 jubilats cobren pensions inferiors als 700 euros al mes, per sota del salari mínim interprofessional (SMI) que ascendeix a 735,9 euros, i contrasta amb els 1.222 euros del règim general.

Per al secretari general d’UPTA, Eduardo Abad, "és necessari que les pensions procedents del RETA, així com les procedents d’altres sistemes que no arriben al SMI, pateixin un increment en les seues quanties en superior percentatge que les que el superen". Per a UPTA és necessari "trencar la dinàmica de l’augment a la bretxa entre les pensions contributives, altrament creixeran els desajustos i per tant la desigualtat".

tracking