SEGRE

BOSSES BALANÇ

Temor als mercats davant una possible guerra comercial

Arran dels aranzels dels EUA a les importacions procedents de la Xina || Les borses mundials pateixen caigudes properes al 2%

Agents de borsa treballen al parquet de la Borsa de Nova York durant l’obertura de divendres.

Agents de borsa treballen al parquet de la Borsa de Nova York durant l’obertura de divendres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’amenaça d’una guerra comercial entre els EUA i la Xina ha desfermat aquesta setmana el temor als mercats mundials, encara que les borses europees i Wall Street han resistit millor l’envit que les asiàtiques i van tancar divendres amb pèrdues no superiors al 2 per cent. La intenció del Govern nord-americà de Donald Trump d’imposar aranzels a les importacions procedents de la Xina per valor de 48.600 milions d’euros va provocar divendres l’amenaça de Pequín de fer el mateix amb les nord-americanes per una quantia, en principi, de 2.400 milions d’euros.

Els mercats asiàtics, els primers a obrir, van encaixar aquests anuncis amb evident preocupació i van tenir caigudes superiors al 2 per cent. Per la seua part, les principals borses europees es van mantenir bona part del dia amb descensos per sobre de l’1 per cent, però, després de l’obertura a l’alça de Wall Street, van moderar les seues pèrdues i diverses places van aconseguir tancar amb baixades inferiors a aquest percentatge. L’índex Nikkei de la Borsa de Tòquio va acabar amb un fort retrocés del 4,51 per cent, llastat a més per una considerable revalorització del ien, que actua com a refugi inversor en situacions de turbulència i la robustesa del qual perjudica les exportacions nipones.

L’Ibex-35 ha perdut prop d’un 3,8% aquesta setmana i es queda a les portes dels 9.400 punts

El referencial xinès CSI 300 va perdre un 2,9 per cent, mentre que l’índex Hang Seng de Hong Kong va cedir un 2,45 per cent.

Malgrat que els EUA van exceptuar de moment els països europeus de la seua decisió d’imposar aranzels d’un 25 per cent i un 10 per cent sobre les seues importacions d’acer i alumini, els mercats del vell continent van reaccionar també a la baixa davant del temor que una guerra comercial pugui frenar el creixement econòmic global. L’Ibex es va deixar un 0,99% i es va quedar a les portes dels 9..400 punts.

tracking