SEGRE

PRESTACIONS PÚBLIQUES

CCOO i UGT exigeixen blindar el poder adquisitiu dels pensionistes

Reclamen reprendre de manera immediata les negociacions en el Pacte de Toledo || Han convocat per aquest cap de setmana manifestacions a tot l’Estat

Manifestació de pensionistes a la plaça Sant Joan de Lleida, el 17 de març passat.

Manifestació de pensionistes a la plaça Sant Joan de Lleida, el 17 de març passat.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats majoritaris CCOO i UGT van exigir ahir “blindar” el poder adquisitiu dels jubilats i pensionistes, a banda de reprendre de manera “immediata” a la comissió del Pacte de Toledo les negociacions per millorar les prestacions que aquests reben i garantir la viabilitat a llarg termini del sistema de pensions públic. Totes dos organitzacions sindicals van denunciar la progressiva pèrdua de capacitat adquisitiva dels beneficiaris de les pensions, fruit de les reformes introduïdes pel Govern central.

D’aquesta manera, es van mostrar partidaris de derogar l’índex de revalorització de les pensions i el factor de sostenibilitat per introduir un mecanisme que vinculi l’increment d’aquestes a l’augment de l’IPC que, com va assenyalar ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE), ha pujat un 1,3% a Lleida en els últims 12 mesos (més informació a la pàgina anterior).

D’altra banda, després de les multitudinàries manifestacions de pensionistes que van tenir lloc en multitud de ciutats de tot l’Estat el mes de març passat, 6.500 associacions de persones grans, que en total compten amb 4,7 milions de membres, amb CCOO i UGT han organitzat noves marxes per aquest cap de setmana. A la capital del Segrià, avui a les 12 tindrà lloc una concentració a la plaça de la Pau, davant la subdelegació del Govern central. A la resta de Catalunya, també hi ha convocades manifestacions, a les 11 a Barcelona, a les 12 a Girona i a Tarragona, a les 18 a Vic i a les 18.30 a Manresa. S’espera que la més multitudinària sigui la de Madrid, que arrancarà demà diumenge a les 11.30 des de la plaça de Neptú i acabarà a la Puerta del Sol.

D’altra banda, el PP provincial va posar en relleu que les pensions de fins a set-cents euros pugin un 1,5 per cent, i les d’entre 700 i 800 euros un 1%, fet que repercuteix, respectivament, a 20.066 i a 10.298 pensionistes de les comarques de Lleida. A 1 de març, la pensió mitjana dels 98.341 lleidatans pensionistes era de 818,86 euros.

tracking