SEGRE

CONJUNTURA ESTADÍSTICA

Els lleidatans redueixen els estalvis en un any mentre creix el seu deute

La banca va deixar el 2017 per valor de 9.292 milions, un 9,5% per cent més || D’altra banda, els dipòsits van disminuir fins als 8.328 milions, un 7,96%

Imatge d’arxiu de la seu del Banc d’Espanya a Madrid.

Imatge d’arxiu de la seu del Banc d’Espanya a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies i les empreses de la província de Lleida van tancar l’any passat reduint els seus dipòsits a les diferents entitats financeres en 721 milions d’euros, segons les últimes dades publicades pel Banc d’Espanya referides al mes de desembre de l’any passat respecte al mateix mes del 2016.

En total, els lleidatans tenien aquell últim mes de l’any en el sistema financer un total de 8.328 milions d’euros dipositats, la qual cosa representa una disminució del 7,96 per cent. Aquesta caiguda dels dipòsits s’ha degut fonamentalment al descens d’un 30,3 per cent dels fons dipositats a termini, aquells que estan regulats a romandre en els comptes per una durada de temps predeterminada entre les entitats financeres i el client, fins a quedar en els 2.436 milions d’euros.

Per contra, els fons dipositats a la vista pels lleidatans, és a dir, aquells comptes bancaris que permeten al dipositant retirar els diners en qualsevol moment i sense preavís i que solen utilitzar-se com a compte central per a operacions bancàries del dia a dia, com compres en botigues o retirades d’efectiu als caixers automàtics, entre altres, van augmentar fins un 8,11 per cent, fins a comptabilitzar 5.892 milions d’euros.

En el mateix període de temps, el volum dels crèdits concedits als lleidatans ha passat dels 8.485 milions d’euros el desembre del 2016 als 9.292 milions d’euros el desembre del 2017. És a dir, els préstecs han augmentat gairebé un 10 per cent en un any (+9,5%).

En un altre ordre de coses, les entitats financeres comptaven amb 349 oficines a la província de Lleida a finals del 2017, xifra que suposa un 5,1 per cent menys que el desembre del 2016.

D’aquesta manera, en dotze mesos els bancs han tancat fins a dinou oficines a la província, una tendència que va a la baixa i que s’ha convertit en una constant en els últims anys en el marc del procés de reestructuració i consolidació del sector financer.

A Espanya han tancat un total de 1.327 oficines en el mateix període de temps, encara que a un ritme inferior que en el cas de Lleida, del 4,6 per cent.

tracking