SEGRE

COMERÇ ESTADÍSTICA

Les exportacions de Lleida creixen un 8,9% fins al febrer

Suposen un 46,8 per cent més que les de fa cinc anys || Catalunya s’anota un nou rècord de vendes a l’exterior

Imatge aèria del polígon industrial El Segre de Lleida.

Imatge aèria del polígon industrial El Segre de Lleida.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions de productes lleidatans en els dos primers mesos de l’any van créixer un 8,9 per cent, fins a assolir els 304,8 milions d’euros, mentre que les exportacions entre el gener i el febrer d’aquest any ho van fer un 2 per cent, fins als 169,3 milions d’euros. A més, suposa un creixement del valor dels productes lleidatans exportats del 46,8 per cent respecte als últims cinc anys.

Aquests resultats, segons dades aportades pel ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, deixen un saldo positiu en la balança comercial de la província de 169,3 milions d’euros, un 15,1 per cent més que en el conjunt dels dos primers mesos del 2017.

El dèficit comercial estatal va augmentar un 6,3% fins al febrer malgrat les exportacions rècord

Per la seua part, les exportacions catalanes van assolir els 5.699 milions d’euros al febrer, la qual cosa representa la xifra més elevada de la sèrie històrica en un mes de febrer i un increment del 0,9 per cent en termes interanuals, representant el 25,2% del total de l’Estat.

Segons les dades del ministeri d’Economia, els sectors que han concentrat el gruix de les exportacions catalanes han sigut els productes químics, amb 1.482,4 milions d’euros, béns d’equip, amb 966 milions i l’automòbil, amb 911,5 milions. En l’acumulat del gener i el febrer, les vendes de Catalunya a l’exterior sumen 11.520 milions d’euros, la qual cosa representa un augment del 4,9% en termes interanuals i el 25,4% del total de l’Estat.

Mentrestant, en el conjunt de l’Estat, el dèficit comercial va assolir els 6.103 milions d’euros fins al febrer, un 6,3% superior al que es va registrar en el mateix període de l’any 2017, malgrat les exportacions rècord registrades en el període.

En concret, les exportacions espanyoles en el període gener-febrer van augmentar un 4,4 per cent respecte al mateix període de l’any anterior i van assolir els 45.419 milions d’euros, un màxim històric de la sèrie per a l’acumulat en aquest període. No obstant, les importacions van pujar un 4,6 per cent, fins als 51.522 milions d’euros.

tracking