SEGRE

Endesa veu "indispensable" la generació tèrmica en la transició energètica

El president de la companyia alerta de la bretxa oberta per la situació a Catalunya

El president d'Endesa, Borja Prado.

Endesa veu "indispensable" la generació tèrmica en la transició energèticaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Endesa, Borja Prado, ha dit aquest dilluns que la generació tèrmica continua sent "indispensable" per a la transició de fonts emissores de CO2 a netes i ha dit que la companyia planteja esquemes que permetin l’extensió de la vida útil de les nuclears. En el seu discurs davant de la junta d’accionistes, que Endesa ha celebrat aquest dilluns, Prado ha assenyalat que, juntament amb els organismes reguladors competents, Endesa planteja esquemes que permetin l’extensió de la vida útil de les nuclears, que ha recordat "suposen un pilar fonamental per garantir la seguretat de subministrament elèctric a mitjà termini".

No obstant això, ha subratllat que Endesa busca contínuament oportunitats d’inversió que permetin augmentar el seu parc renovable, que ja ha superat els 1.700 megawatts (MW), i que ha afirmat que continuarà augmentant en el curt termini, mentre ha assegurat que Endesa és l’elèctrica espanyola més avançada al món de la mobilitat elèctrica.

D’altra banda, ha dit que Endesa ha estat l’empresa que amb "més solidesa" ha superat les adversitats a què s’ha enfrontat el sector de l’energia el 2017 i ha batut les previsions anunciades als accionistes. Ha afirmat que un element "essencial" d’aquesta solidesa és formar part del grup Enel, que té un 70% d’Endesa i amb el qual comparteixen "estratègia, recursos i determinació per competir al mercat globalitzat de l’energia".

Prado ha agraït la confiança que el grup Enel diposita a Endesa i en el seu equip directiu, així com el seu "respecte" a les competències del consell d’administració.

El conseller delegat demana una reforma de les tarifes elèctriques a Espanya

El conseller delegat d’Endesa, José Bogas, ha dit avui, durant la seua intervenció davant de la junta d’accionistes de la companyia, que és necessària una reforma de les tarifes elèctriques a Espanya. Bogas ha manifestat que és necessari que el sistema mostri senyals econòmiques a consumidors i productors per a la utilització òptima de la xarxa i oferir un "terreny de joc equilibrat" a nous consums, com el vehicle elèctric, així com als sistemes d’emmagatzematge i a la generació distribuïda.

Bogas, que ha recordat que Endesa ha invertit més d’11.000 milions d’euros en el sistema elèctric espanyol des del 2010, el que, segons el conseller delegat de la companyia, la converteix en l’elèctrica que més inverteix en Espanya, ha dit que el primer que cal fer sostenible és la pròpia transició energètica.

Segons la seua opinió, el gruix de l’esforç per la descarbonització l’ha fet el sector elèctric, el que ha contribuït que la tarifa elèctrica espanyola es trobi entre les més cares d’Europa, quan els costos de generació estan entre els més barats, que dificulta l’electrificació de la demanda i dificulta la reducció de les emissions. Bogas advoca perquè durant el procés de transició totes les tecnologies de generació tinguin una rendibilitat raonable, ja que en cas contrari es podria crear "un greu problema de seguretat de subministrament a curt i mitjà termini". A més, ha assenyalat que cal desenvolupar un mercat competitiu de capacitat ferma que garanteixi la seguretat del subministrament i permeti la viabilitat del parc generador actual i a futur.

Endesa alerta de la bretxa oberta per la situació a Catalunya

D'altra banda, el president de la companyia d’electricitat Endesa, Borja Prado, ha dit avui que la "complexa situació" a què s’ha arribat a Catalunya "suposa una amenaça i una bretxa en la convivència tan extraordinàries" que requereix, per part dels líders polítics, saviesa, determinació i habilitat per aconseguir consensos.

Prado, durant el seu discurs davant de la Junta d’accionistes d’Endesa, que s’ha celebrat avui, ha assenyalat que "l’horitzó polític continua afectat per la complexa situació que es viu a Catalunya".

Així mateix, s’ha referit a l’economia espanyola i ha indicat que la seua tendència només es mantindrà "aguantant amb fermesa el rumb" que l’ha guiat en els últims anys, "sense afluixar les exigències de rigor en la despesa i el dèficit públic".

tracking