SEGRE

CONSUM

La inflació baixa lleugerament l’1,1 % interanual a l’abril

L’IPC puja set desenes a Lleida

La inflació baixa lleugerament l'1,1 % interanual a l'abril

La inflació baixa lleugerament l'1,1 % interanual a l'abrilEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de preus de consum (IPC) es va situar l’abril en l’1,1 % interanual, una dècima menys que el març, llastat per un comportament baixista del lleure i la cultura i dels hotels, cafès i restaurants.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha confirmat la dada que va avançar el passat 27 d’abril, amb el qual acumula 20 mesos en positiu, encara que se situa en una línia més moderada que la mitjana anual del 2 % que es va registrar en el conjunt de 2017.

En taxa mensual, l’IPC va registrar a l’abril un ascens del 0,8 %, davant el 0,1 % de març i al 1 % que va registrar el quart mes de 2017.

Així mateix, l’Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va pujar set dècimes l’abril respecte a març, i la taxa interanual va baixar tres, fins l’1,2%.

En el conjunt d’Espanya, la inflació va augmentar un 0,8% l’abril en relació amb el mes anterior, però va retallar la seua taxa interanual una dècima, fins l’1,1%, coincidint amb les dades avançades a finals del mes passat.

Catalunya és al costat de Cantàbria, Galícia i Castella-la Manxa la comunitat amb una taxa interanual més elevada, totes amb un 1,2%, mentre que en l’extrem oposat figuren Astúries i Múrcia, amb un 0,7%, i la ciutat autònoma de Ceuta, amb un 0,3%.

A Catalunya, els preus que més han pujat, i amb diferència, han estat els del vestit i el calçat, que han experimentat un repunt del 10,3%, seguits dels de les comunicacions i el transport, que han crescut un 1,2% i un 1,1%, respectivament.

Per contra, els preus que més han baixat han estat els del lleure i la cultura, un 1,5%, i en menor mesura els de l’habitatge, que han registrat un descens de dos dècimes.

Per províncies, Girona és la que ha presentat una pujada més gran de la inflació, de vuit dècimes, mentre que a Barcelona, Tarragona i Lleida l’augment ha estat de set dècimes.

Quant a la taxa interanual, torna a ser Girona la província amb un valor més alt (1,5%), seguida de Lleida, amb un 1,3%, i de Barcelona i Tarragona, ambdues amb un 1,2%.

tracking