SEGRE

ENERGíA

La bombona de butà baixa a partir d'aquest dimarts un 4,94%, fins els 13,27 euros

El seu preu es revisa cada dos mesos

La bombona de butà baixa a partir d'aquest dimarts un 4,94%, fins els 13,27 euros

La bombona de butà baixa a partir d'aquest dimarts un 4,94%, fins els 13,27 eurosEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bombona de butà de 12,5 quilograms, que consumeixen uns vuit milions de llars a Espanya, costarà a partir de dimarts 13,27 euros, un 4,94 % menys (69 cèntims menys), segons la resolució publicada avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Amb aquest nou descens, el preu de la bombona, que es revisa bimestralment, baixa per segona vegada consecutiva aquest any, després que en la revisió de març es produís un descens després de dos pujades consecutives, que van tenir lloc el gener d’aquest any i el novembre del passat.

La bombona de butà va començar el 2018 amb una pujada d’un 1,6 % el gener (23 cèntims més) per baixar en la revisió de març un 4,9 %, fins els 13,96 euros, amb el que va passar a costar 72 cèntims menys.

El descens en aquesta revisió de març s’ha produït malgrat l’increment de la cotització de les matèries primeres als mercats internacionals durant el període de càlcul.

A la disminució del preu han contribuït l’apreciació de l’euro respecte al dòlar, la caiguda del preu dels nolis (costos de transport) i l’aplicació del superàvit acumulat en el bimestre anterior.

La bombona de butà, amb aquesta nova revisió, és 4,23 euros més barata que quan va assolir el seu preu màxim, 17,5 euros, el 2013 i el 2014.

Respecte a març de 2017, quan es va fer la segona revisió de l’any passat, la bombona és ara 25 cèntims més barata, un 1,8 %.

El nou preu serà vigent durant dos mesos, fins el tercer dimarts de juliol, quan el Ministeri d’Energia revisi de nou el preu en funció de factors com les cotitzacions internacionals de la matèria primera, el tipus de canvi o els costos de comercialització.

tracking