SEGRE

La duana de Lleida podrà certificar exportacions de carn congelada

Les obres de remodelació costaran 450.000 euros, aportats a parts iguals per Paeria i Diputació

La signatura del conveni per a les obres d'ampliació d'Edullesa.

La duana de Lleida podrà certificar exportacions de carn congeladaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estació duanera Edullesa de Lleida ha iniciat les obres de remodelació de les seves instal·lacions per tal d'adequar-les a la normativa vigent per a l'exportació i importació de mercaderies. Els treballs, que costaran 450.000 euros, aportats a parts iguals per la Paeria i la Diputació, duplicaran la capacitat d’inspecció de les instal·lacions passant dels 3.500 camions anuals del 2016 als 7.000 camions. Així, l’ampliació i adaptació dels molls de càrrega a les noves necessitats dels camions i l’increment de cambres frigorífiques permetran el trànsit de carn congelada entre els productes que inspecciona, esdevenint d'aquesta manera la primera duana interior de Catalunya.

L’ampliació d’Edullesa també serà fonamental quan es faci efectiu el Brèxit, moment en que el Regne Unit passarà a ser país tercer i totes les exportacions que s’hi enviïn hauran de passar per la duana.

Segons Joan Serentill, president d’Edullesa, “es tracta d’una modernització global de les infraestructures que inclou des de les millores en el software de gestió i traçabilitat fins a una de les reivindicacions més conegudes de la duana com és el manteniment de la cadena de fred. A partir d’ara, les inspeccions de la fruita es faran a les pròpies cambres refrigerades de la duana protegint el producte de les fortes oscil·lacions de temperatura a l’estiu i sense necessitat d’externalitzar les funcions de descàrrega en altres empreses”.

De la seua banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que la inversió permetrà afrontar les obres per tal que es doni viabilitat i resposta a les demandes del sector agrícola i ramader de Lleida. La instal·lació, ha afegit Reñé, garantirà una major agilitat i proximitat en els tràmits duaners i en les inspeccions de mercaderies, sense necessitat d’haver d’acudir a altres estacions duaneres, un fet que “encareix i dificulta” les operacions.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit que "seríem febles si lideréssim com liderem les exportacions agroalimentàries sense una estructura administrativa, la duana, que ho fa possible, per un conjunt molt important de països dels nostres mercats. La Diputació i la Paeria ens hem compromès amb el sector i fem possible que Lleida tingui una duana que a més ens pot fer ser competitius també en el sector carni i en països com el Regne Unit, en cas que el Brexit requerís també tràmits duaners, que desitgem que no. Per tant, ajudem a l'exportació de les empreses de Lleida del sector agroalimentari", ha afirmat l'alcalde

L’acord per al finançament de les obres ha estat rubricat pel president d’Edullesa, Joan Serentill; el president de la Diputació, Joan Reñé, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en un acte en què també hi eren presents, entre d’altres, Josep Farrero, vicepresident d’Edullesa; Francesc Torres, president d’Afrucat; Manel Simón, director general d’Afrucat; Antoni Fo, assessor de relacions amb Entitats i Associacions de la Diputació de Lleida; Enric Colom, secretari d’Edullesa; i Irene Marqués, gerent d’Edullesa.

tracking