SEGRE

INFRAESTRUCTURES INVERSIÓ

La duana de Lleida amplia per fi la seua capacitat i certificarà congelats

Augmenta la capacitat en previsió d’un increment d’activitat després del Brexit || Les obres, que finalitzaran a l’agost, no afectaran la campanya de la fruita

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Edullesa ha iniciat les obres d’ampliació i remodelació de les instal·lacions per adequar-les a la normativa vigent d’exportacions i augmentar la capacitat operativa. En aquest sentit, Joan Serentill, president de l’estació duanera de Lleida, va destacar que aquesta actuació inclou la construcció d’un setè moll que permetrà certificar també productes carnis congelats, a més de fruita fresca, animals vius i farratges com a fins ara. “Les instal·lacions havien quedat obsoletes i no tenien prou capacitat, de manera que renovar-nos era una obligació”, va subratllar Serentill, que també va agrair al president de la Diputació, Joan Reñé, i a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el compromís per fer d’Edullesa “una duana del segle XXI”. Igualment, Serentill va indicar que aquesta remodelació també prepararà la duana per a un eventual augment de l’activitat en cas que el Brexit suposi la sortida del Regne Unit del mercat comú europeu. “Això podria incrementar espectacularment el trànsit per la duana”, va apuntar el president d’Edullesa. En aquest sentit, va reconèixer que el veto rus va fer caure l’activitat duanera l’any 2016 fins als 3.500 camions però es va mostrar confiat a recuperar l’any que ve els nivells d’operativitat del 2015. Així, amb les obres s’espera que la capacitat de la duana assoleixi els 7.000 vehicles anuals. Així mateix, malgrat que les obres a Edullesa coincideixen amb la campanya de la fruita, Serentill va assegurar que “està tot planificat perquè no hi hagi problemes” i la duana funcioni “a ple rendiment”.

En aquest sentit, va explicar que la primera fase de l’actuació, que consisteix a adequar i ampliar els molls, acabarà el pròxim 1 de juliol. La segona, en la qual s’adaptaran les instal·lacions per treballar amb producte carni congelat, finalitzarà durant el mes d’agost. D’aquesta manera, a mitja campanya fructícola, la remodelació haurà finalitzat.

La inversió total ascendeix a prop de mig milió

La inversió per a aquesta actuació és de 450.000 euros, dels quals Diputació i Paeria aportaran 120.000 euros cada una, més de la meitat del total del crèdit. El paer en cap, Àngel Ros, va destacar que “Lleida lidera el sector agrícola i ramader de Catalunya i ens faria més dèbils no comptar amb una duana que impulsés la nostra competitivitat”. El president de la Diputació, Joan Reñé, va subratllar que era una “necessitat imperiosa” posar Edullesa “al dia” i es va felicitar per l’augment de la seua capacitat.

Obres d’ampliació i modernització de les instal·lacions d’Edullesa.

Obres d’ampliació i modernització de les instal·lacions d’Edullesa.ÒSCAR MIRÓN

Obres d’ampliació i modernització de les instal·lacions d’Edullesa.

Obres d’ampliació i modernització de les instal·lacions d’Edullesa.ÒSCAR MIRÓN

tracking