SEGRE

LABORAL BALANÇ

Els salaris per conveni pugen un 1,78 per cent a Lleida

Lidera l’increment a Catalunya || Només en quatre províncies de l’Estat les retribucions pactades creixen més que la inflació

Operaris treballen en una carretera lleidatana.

Operaris treballen en una carretera lleidatana.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pujada salarial mitjana pactada als convenis col·lectius d’àmbit provincial de Lleida registrats fins al 31 de maig es va situar en l’1,78 per cent, lluny del 2,41 per cent registrat a l’abril, segons les dades publicades divendres pel ministeri de Treball. Així mateix, va ser notable la diferència entre l’increment de sou en els convenis d’àmbit superior a l’empresa, que va ser de l’1,79 per cent, respecte dels dels acords circumscrits a una sola companyia, en què la retribució als empleats va avançar un 0,08 per cent.

Malgrat aquest creixement, en termes globals, els salaris acordats als convenis lleidatans van augmentar un 0,22 per cent menys que la taxa avançada de l’IPC interanual del mes de maig que, d’acord amb les dades publicades per l’INE, va ser del 2 per cent.

Les hores de treball a l’any pactades per conveni a Lleida estan per sobre de la mitjana catalana i estatal

Malgrat tot, Ponent encapçala el rànquing català en relació amb l’increment dels salaris per conveni. En aquest sentit, l’avanç de la retribució als treballadors va ser de l’1,27 per cent en els convenis tarragonins, de l’1,30 per cent en els barcelonins i de l’1,41 per cent en els gironins. Així mateix, pel que fa als d’àmbit autonòmic, va ser de l’1,61 per cent, i la mitjana catalana es va situar en l’1,56 per cent, mig punt per sota de l’encariment del nivell de vida durant els últims dotze mesos.

De fet, únicament a les Illes Balears, Àvila, Ourense i Madrid, els sous pactats per conveni van pujar més durant els cinc primers mesos de l’any que l’indicador interanual de l’IPC.

D’altra banda, la mitjana d’hores de treball a l’any acordada als convenis col·lectius de Lleida que es van registrar des del gener fins al maig va ser d’1.772,74, la segona més elevada de tot Catalunya, on la mitjana és de 1.762,45 hores treballades. De la mateixa manera, la xifra de la demarcació va quedar per sobre de la mitjana estatal, que és de 1.762,77 hores.

Concretament, als convenis que afecten una única empresa, les hores pactades a treballar cada any van ser 1.826, i per la seua banda en els d’àmbit superior, 1.772,41 hores.

En total, durant els cinc primers mesos del 2018, s’han registrat cinc convenis d’àmbit provincial que afecten un total 1.632 companyies i 15.709 treballadors. D’aquests, tres han estat sectorials i dos, d’àmbit empresarial.

tracking