SEGRE

LABORAL CONVENIS

El Grup Jorge accepta contractar els falsos autònoms, segons UGT i CCOO

Compromís de l’empresa, que parla de “laborització” i “regularització”, diuen els sindicats || Les centrals suspenen la convocatòria de vaga després dels avenços

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’una nova reunió maratoniana de cinc hores de durada a la seu del departament de Treball els sindicats CCOO i UGT van assolir dijous un principi d’acord amb el Grup Jorge per “ajornar” la vaga indefinida que hi havia convocada a l’empresa a partir de dilluns vinent.

La suspensió provisional de la vaga es va produir després del compromís, avançat pels sindicats, de l’empresa de deixar de contractar la majoria de la plantilla dels seus dos centres a Santa Eugènia de Berga i Mollerussa a través de cooperatives de treball, “laboralitzar” la seua situació, és a dir, passar-los del règim cooperatiu al règim general, i assumir així la contractació directa.

Els sindicats asseguren que l’empresa es compromet a passar els seus treballadors al règim general

Ginesta va celebrar l’acord, que va qualificar de “fita històrica en el sector de les càrnies a Catalunya”

En aquest sentit, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, va celebrar que és una “fita històrica en el sector de les càrnies a Catalunya”.

Fa tot just una setmana que el Grup Jorge –propietari dels escorxadors Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, i The Fortune Pig, a Mollerussa– va amenaçar de traslladar la producció fora de Catalunya, motiu pel qual els sindicats CCOO i UGT van convocar una vaga indefinida.

Des del moment en què els sindicats van registrar la convocatòria de vaga, Treball ha fet de mediador perquè es pogués arribar a un principi d’acord, que finalment es va materialitzar dijous a la nit.

La responsable del sector d’alimentació d’UGT, Alícia Buil, va explicar que han decidit “ajornar” la vaga després d’assolir diversos acords. El principal és, segons Buil, que l’empresa “s’ha compromès a la laboralització de totes les persones que estan en règim cooperatiu, és a dir, que són falsos autònoms”. De fet, aquesta era la principal reivindicació que els dos sindicats posaven a la taula per desconvocar la vaga.

En aquest sentit, Jesús Ribera, secretari de política industrial de CCOO, va dir que el Grup Jorge s’ha compromès a “acordar un encaix dins del conveni col·lectiu” dels treballadors que ara estan en règim cooperatiu, així com el compromís a donar “oportunitats laborals” a aquelles persones que han perdut la feina com a conseqüència del conflicte laboral.

D’altra banda, va assegurar que el Grup Jorge “es quedarà a Catalunya sempre que els plans d’inversions que té plantejats siguin possibles i es puguin realitzar”.

L’empresa diu que es negociarà la regularitzacióEl portaveu i advocat del Grup Jorge a Catalunya, Francesc Sánchez, va dir que s’ha acordat que l’empresa “entrarà a negociar la regularització de les persones que estan en règim de cooperativistes” i també “mirarem si podem fer tot el pla d’inversions que l’empresa té a Catalunya per poder millorar la producció i garantir la laboralització i la viabilitat”.

tracking