SEGRE

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA

La cooperativa del Cadí tanca el 2017 amb més de 43 milions en vendes al créixer un 6%

Més del 46% de la facturació ve de Catalunya, un 31,5% de la resta de l’Estat i el 22%, de l’exportació

Imatge d’arxiu d’un dels camions de recollida de llet de la cooperativa del Cadí.

Imatge d’arxiu d’un dels camions de recollida de llet de la cooperativa del Cadí.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperativa del Cadí va tancar l’exercici de 2017 amb unes vendes de 43,4 milions d’euros, xifra que representa un increment del 6 per cent respecte a l’any anterior, segons consta a la memòria de l’entitat làctia amb seu a la capital de l’Alt Urgell i analitzada per l’assemblea. Aquest augment ha estat possible malgrat que la llet entregada pels socis va ser un 4 per cent inferior a la suma dels volums contractats individualment amb la cooperativa. El gruix de la facturació (46,3 per cent) correspon a operacions a Catalunya, i el mercat de la resta de l’Estat aporta un altre 31,4 per cent, i les exportacions representen el 22,2 per cent restant. El resultat de l’any 2017 va assolir els 295.989 euros.

A l’apartat de l’exportació destaca la feina que va dur a terme la cooperativa aquest últim any al Marroc i Grècia. Per exemple, amb l’adaptació del formatge de bola tendre als gustos del mercat alauita. A Grècia, amb el consum de formatge per càpita més elevat al món a l’arribar als vint-i-set quilograms per persona i any, la cooperativa busca situar els productes al canal de gran consum, en supermercats, amb la col·laboració d’un importador coneixedor del mercat. Destaca així mateix que ha començat a introduir-se al mercat danès.

Pel que fa a l’activitat de les societats participades, la cooperativa del Cadí destaca l’increment en un 16 per cent dels productes comercialitzats per Sas Per Inter, fins a assolir les 9.388 tones. La facturació es va disparar un 22,5 per cent, fins als 60,7 milions. Treballa per incrementar la cartera de productes amb iogurt tradicional grec i islandès del tipus skyr. Quant als productes de Cadí, el volum comercialitzat va assolir les 1.929 tones (+25 per cent) i una xifra de negoci de sis milions d’euros (+32%).

Llet Nostra Alimentària SL, de la qual és sòcia i ostenta un 11,26 per cent del capital, va tenir un volum de vendes l’any passat de 30,9 milions de litres, xifra que representa un 12 per cent més que l’any 2016. La facturació, que va assolir els vint milions d’euros, va repuntar un 14 per cent.

Aquests augments són especialment significatius si es té en compte que el mercat global de la llet líquida al mercat català es va reduir en un 4 per cent tant en volum com en valor.

La cooperativa del Cadí va acabar l’any passat amb un total de 119 socis, però d’aquests eren 88 els considerats actius i aportadors de llet.

tracking