SEGRE

ENERGIA

Les tarifes del gas natural pujaran una mitjana del 3,6% des de l’1 de juliol

Les tarifes del gas natural pujaran una mitjana del 3,6% des de l'1 de juliol

Les tarifes del gas natural pujaran una mitjana del 3,6% des de l'1 de juliolEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tarifes d’últim recurs (TUR) de gas natural, les que tenen principalment els consumidors domèstics, pujaran a partir de l’1 de juliol un 3,6 % de mitjana respecte al segon trimestre de l’any, a causa de l’augment del preu de la matèria primera i l’apreciació del dòlar davant l’euro.

Els preus regulats del gas tornen d’aquesta manera a pujar després que per al període d’abril a juny caiguessin un 3,4 % respecte a les del primer trimestre, gràcies en aquesta ocasió a què el preu de la matèria primera es va abaratir als mercats internacionals.

D’aquesta forma, els preus del gas recuperen la tendència a l’alça que van començar el 2018, encara que en aquesta ocasió la pujada va ser encara superior, del 6,2 %.

Segons han indicat a Efe fonts del Ministeri per a la Transició Ecològica, la tarifa TUR 1, a la qual estan acollits fonamentalment els clients que utilitzen el gas per al subministrament d’aigua calenta i cuina i el consum del qual no excedeix dels 5.000 kilowatts hora (KWh) a l’any, pujarà un 2,9 %.

Per la seua part, la TUR 2, que ocupen consumidors que a més tenen calefacció de gas, ho farà en un 3,8 %.

La pujada que s’aplicarà en el tercer trimestre de l’any (de juliol a setembre) s’ha degut a l’augment dels preus del gas als mercats internacionals i l’apreciació del dòlar davant l’euro, doncs la part regulada de la factura de gas -els peatges que es cobren per l’ús de les infraestructures i pel cost de l’energia- segueixen congelats el 2018 per quart any consecutiu.

La tarifa TUR és una de les modalitats per contractar el gas natural i el seu preu, que vigeix durant tres mesos, el fixa el Govern en revisions trimestrals.

És una tarifa per a habitatges i consumidors domèstics, i el límit per poder acollir-s’hi són 50.000 KWh anuals, de manera que els clients amb consums superiors han de contractar el gas al mercat lliure.

A Espanya, hi ha 1,8 milions de clients de gas natural que tenen tarifes TUR i 7,8 milions que són subministrats al mercat lliure.

tracking