SEGRE

SECTORS ANÀLISIS

La indústria catalana creix tot i la caiguda de la inversió estrangera

L’ocupació en aquest sector va augmentar per quart any consecutiu i el total invertit repunta un 12 per cent || També apuntala el creixement de Lleida

Àngels Chacón i Francesc Fàbregas

Àngels ChacónACPC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector industrial a Catalunya s’ha mantingut en “fase de creixement” durant el 2017, segons les dades de l’informe anual sobre la indústria que van presentar ahir la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya. “La majoria d’indicadors ens diuen que ens trobem en una fase de creixement del sector industrial a Catalunya i volem que continuï en aquesta línia”, va dir Villarroya. Segons l’estudi, l’ocupació industrial va créixer per quart any consecutiu –un 2,9% en relació amb el 2016–, la inversió industrial total va augmentar un 12% i les exportacions van incrementar un 8,7%, la taxa més alta des del 2011. “Va ser un molt bon any per a la indústria a Catalunya”, va assenyalar Villarroya.

No obstant, la inversió estrangera al sector va caure un 27,1 per cent durant l’any passat i ha disminuït un 69% durant els tres primers mesos del 2018. Villarroya va defensar que és un “indicador altament volàtil” i va subratllar que “s’ha de treballar en termes quinquennals”. Entre els anys 2013 i 2017, la inversió estrangera va créixer un 23% en relació amb els cinc anys anteriors.

Per la seua banda, la titular de la conselleria va defensar que “les empreses tenen clar que aquí tenim un full de ruta estable i pactat”, amb referència al Pacte Nacional per a la Indústria. La inversió estrangera va créixer un 23 per cent en relació amb els cinc anys anteriors. La directora general d’Indústria confia que el 2018 el sector industrial continuarà “expandint-se”. En aquest sentit, preveu que la inversió total del sector industrial arribarà a un 13,4% per al conjunt d’aquest any, la millor xifra des del 1996. El 2017, el pes de la indústria sobre el total de l’economia catalana va passar del 21,1% al 21,4%. Chacón va destacar que ja s’ha superat l’objectiu que establia la Unió Europea per al 2020, del 20% del pes del PIB. A Lleida, com va publicar SEGRE, l’economia va registrar l’any passat els millors resultats des del 2007 impulsada pels bons resultats de la indústria, segons la Memòria Econòmica de Catalunya 2017 presentada a la Cambra de Comerç.

tracking