SEGRE

SECTORS AUTOMOCIÓ

Lleida, província catalana amb més pujada de vendes de cotxes al juny

Els particulars matriculen un 28% més d’unitats a les comarques de Ponent

Imatge d’una factoria automobilística de Figueruelas.

Imatge d’una factoria automobilística de Figueruelas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida és la província catalana amb millors resultats del mercat automobilístic del mes de juny. En concret, a les comarques de Ponent es van matricular un 17,32 per cent més de turismes i totterreny que en les mateixes dates que l’any anterior, fins a un total de 813 unitats, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam). Aquesta dada contrasta amb la caiguda d’un 10,62 per cent de Barcelona, que domina el mercat en xifres absolutes. A Tarragona també van baixar les matriculacions (-2,25 per cent), i per la seua banda a Girona van créixer un 10,05 per cent.

El repunt de matriculacions a les comarques de Ponent és especialment important pel que fa al segment de particulars. Es van matricular 572 unitats, un 28 per cent més que durant les mateixes dates de l’any passat. Tanmateix, s’aprecia un retrocés en els vehicles d’empresa (-1,6 per cent i 240 turismes). Durant el primer semestre de l’any, a Lleida s’han matriculat 4.134 turismes i totterrenys, un 6,57 per cent més que l’any passat. En aquest cas, l’augment al sector de particulars arriba a l’11 per cent després de la comercialització de 2.759 unitats.

Les matriculacions a Catalunya van créixer un 0,8% el primer semestre, malgrat el retrocés al juny

Per marques, les líders del mercat a la província al llarg dels sis primers mesos de l’any van ser Peugeot (385), Volkswagen (339), Seat (282), Renault (275), Kia (272), Toyota (256), Dacia (255), Opel (231) i Hyundai (222). Com a curiositat, el primer semestre s’han venut dos cotxes elèctrics Tesla i un Aston Martin. S’aprecia així mateix al mercat de la província un notable creixement dels vehicles totcamí o SUV. Pel que fa al conjunt de l’Estat, les matriculacions de turismes i totterrenys van assolir un volum de 734.649 unitats durant el primer semestre de l’any, un 10,1 per cent de pujada respecte a les 667.494 unitats que es van comercialitzar durant el mateix període de l’any previ.

El mes de juny, les entregues d’automòbils al mercat estatal van arribar a un volum de 142.376 unitats, la qual cosa representa un increment del 8 per cent.

La directora de Comunicació d’Anfac, Noemí Navas, va afirmar que el mes de juny el mercat automobilístic espanyol es va mantenir “amb bon pols”, i va indicar que el “bon to” es mantindrà en el que resta d’any, “encara que seria òptim que aquesta demanda respongués a una taxa de baixes de cotxes més notable de més de deu anys perquè es produeixi una veritable renovació del parc”.

tracking