SEGRE

LABORAL NEGOCIACIÓ

Els agents socials demanen una reforma laboral pactada després de l'acord salarial

Patronals i sindicats es donen la mà després de la firma de l’acord.

Patronals i sindicats es donen la mà després de la firma de l’acord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Patronal i sindicats van defensar ahir que qualsevol reforma que es faci del mercat laboral sigui pactada en els àmbits social i parlamentari, un consens que veuen possible després d’haver tancat un acord salarial a tres anys i en un context en el qual l’Executiu es s’ha mostrat procliu al diàleg. Els presidents de CEOE i Cepyme, Juan Rosell i Antonio Garamendi, i els secretaris generals d’UGT i CCOO, Pepe Álvarez i Unai Sordo, van firmar ahir el IV Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) 2018-2020, en presència de la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, la seua predecessora en el càrrec, Fátima Báñez.

Amb aquest pacte es comprometen a elevar els salaris en conveni a un mínim de 14.000 euros anuals el 2020 i a portar a terme pujades salarials anuals del voltant al 2 per cent més un 1 per cent variable, a més de recuperar ultraactivitat dels convenis perquè segueixin vigents mentre se’n negocia la renovació.

El document, ratificat per les quatre organitzacions, inclou a més un annex amb els punts d’acord entre sindicats i patronal per reformar el marc laboral que traslladaran a la negociació tripartida amb el Govern. La negociació començarà la setmana que ve amb una nova reunió.

tracking