SEGRE

MACROECONOMIA NEGOCIACIONS

La Xina convida Europa a ampliar la relació comercial

Considera la UE un aliat fonamental || Busquen la complicitat d’altres països en la guerra comercial amb els Estats Units

El primer ministre xinès s’adreça als assistents a Sofia.

El primer ministre xinès s’adreça als assistents a Sofia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina va oferir ahir als líders de setze països d’Europa Central i de l’Est aprofundir en les relacions comercials, i va assegurar que no busca dividir la Unió Europea (UE), a la qual considera un aliat fonamental en un món multipolar. El primer ministre xinès, Li Keqiang, va participar a la capital búlgara en la denominada cimera 16+1 entre Pequín i països d’Europa Central i Oriental, una reunió anual que en edicions passades ha aixecat suspicàcies de Brussel·les.

La Xina va prometre en aquestes trobades inversions milionàries per a projectes d’infraestructures a la regió com a part de la seua estratègia de les Noves Rutes de la Seda per crear nous mercats d’exportació. Li, el país del qual necessita el suport de la UE en la batalla comercial amb el president nord-americà, Donald Trump, va subratllar el suport de la Xina en la integració europea i el respecte a les normes comunitàries. Al ser preguntat sobre aquesta qüestió, el primer ministre xinès també va destacar que els que consideren que Pequín busca dividir o debilitar la UE s’equivoquen.

“Volem tenir una Europa unida i estable que sigui el nostre soci en un món multipolar. Espero que continuem gaudint d’èxits i pau junts”, va declarar Li a la premsa abans de clausurar-se la trobada. “Creiem que podem complementar-nos mútuament”, va agregar el mandatari xinès, que considera que és positiu per al seu país que més estats d’Europa de l’Est ingressin a la UE. El primer ministre xinès va dir que el seu país obrirà més el mercat a la importació de productes de la regió, per impulsar el desenvolupament d’Europa Oriental.

Li Keqiang aposta per una “Unió Europea unida i estable” i garanteix el suport al desenvolupament

“La Xina és un país gran que es troba en procés de desenvolupament i fa tot el possible per ajudar altres països que també aspiren a desenvolupar-se”, va assegurar. La Xina es va reunir a Sofia amb els líders de setze estats de la regió, dels quals onze formen part de la Unió Europea. Els països europeus participants van ser Estònia, Letònia, Lituània, Hongria, Polònia, República Txeca, Eslovàquia, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Macedònia, Montenegro, Sèrbia, Eslovènia, Albània, Bulgària i Romania.

tracking