SEGRE

CATALUNYA

Torra: l'economia catalana "va millor que mai" malgrat l'operació en contra

Torra ha fet aquesta anàlisi sobre l’economia catalana durant la presentació de la "Memòria econòmica de Catalunya 2017"

Torra exigeix la llibertat dels presos independentistes

Torra exigeix la llibertat dels presos independentistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president català, Quim Torra, ha assegurat avui que l’economia catalana "va millor que mai", malgrat l’"operació institucional i mediàtica" que ha denunciat que es va posar en marxa en la segona meitat de 2017 amb voluntat de "destrucció" i de donar la imatge que Catalunya "no anava bé".

Torra ha fet aquesta anàlisi sobre l’economia catalana durant la presentació de la "Memòria econòmica de Catalunya 2017", un document elaborat pel Consell General de Cambres de Catalunya que assegura que la comunitat va tornar a augmentar el seu pes sobre el conjunt de l’Estat el 2017 i ja suposa el 19,2 % del total, el percentatge més alt des de l’any 2000.

Durant el seu discurs, Torra s’ha preguntat per què es va voler donar a entendre "en l’imaginari col·lectiu" que el 2017 va ser "un mal any" per a Catalunya en l’econòmic si aquesta comunitat va créixer un 3,4 %, per sobre de la mitjana espanyola.

"Perquè durant la segona meitat de l’any, i durant l’última campanya electoral que vivim, es va produir una operació institucional i mediàtica que precisament volia que en l’imaginari col·lectiu del país semblés que Catalunya no anava bé", ha conclòs.

"I ara que tenim xifres solvents i indiscutibles, resulta que l’economia catalana va millor que mai", ha sentenciat Torra valent-se de les dades d’aquest document, que posa de manifest també que en 2017 Catalunya va recuperar pes industrial, ja que aquesta activitat va aportar el 22,1 % de l’economia catalana, la qual cosa suposa el percentatge més alt des de l’any 2008.

Fent balanç de l’últim trimestre de 2017, Torra ha denunciat que "ministres del Govern i mitjans de comunicació, dia rere dia, pronosticaven les set plagues bíbliques que caurien sobre Catalunya: l’enfonsament de l’economia catalana, el tancament d’empreses, la duplicació de l’atur, la pèrdua d’inversions, així com la fugida capital i de talents".

"Davant de tota aquella operació, avui tenim xifres sòlides que demostren al contrari", ha sentenciat Torra, que tot seguit s’ha preguntat: "No hauria estat més fàcil parlar de tu a tu, tranquil·lament, i plantejar solucions a una demanda política, sense aquesta voluntat de destrucció, sense aquesta estratègia de terra cremada?".

En aquest punt, ha tornat a criticar el decret aprovat pel Govern a començaments d’octubre per facilitar que una empresa pogués canviar la seua seu social a una altra comunitat sense necessitat de passar per una Junta General d’Accionistes.

Torra ha assegurat que, en converses amb el president de Seat, Luca De Meo, aquest li ha dit: "Per què m’hauria de plantejar marxar d’aquest país?", i que aquesta mateixa sensació positiva sobre la marxa de l’economia catalana el 2017 es té si es parla amb grans empreses com Grifols.

D’altra banda, en un moment que Govern i Generalitat han acordat reactivar la comissió bilateral Govern Generalitat, Torra ha assegurat que "fa falta que l’Estat resolgui els incompliments que té amb Catalunya". A més, en aquest punt ha recordat "els mítics 45" punts ja plantejats per l’expresident Carles Puigdemont a l’anterior president del Govern, Mariano Rajoy.

En un altre moment de la seua intervenció, Torra ha tornat a reivindicar la conveniència de convertir a Catalunya en una república, perquè així disposaria de totes les "eines" per impulsar la seua economia, també les relacionades amb els incentius fiscals, ha dit.

Així mateix, el president català ha assegurat que Catalunya actualment és "una petita potència exportadora", ja que l’estranger absorbeix ja "tres quartes parts" de les exportacions, per només una quarta part la resta d’Espanya.

El president català també ha ressaltat que el PIB català va créixer en el primer trimestre un 3,4 %, quatre dècimes més que el nacional.

D’altra banda, Torra ha assegurat que, malgrat que la dinàmica de l’economia catalana "és positiva" i que creu que aquest cicle tindrà continuïtat durant els propers anys, hi ha alguns aspectes sobre els quals s’ha d’estar "alerta", com "el repunt de la desigualtat i de la pobresa".

Torra: l'economia catalana

Torra: l'economia catalana "va millor que mai" malgrat l'operació en contraEFE

tracking