SEGRE

LABORAL

Vaga a Amazon San Fernando, coincidint amb el Prime Day

Seguida per entre el 70% i el 80% en el torn de demà

Vaga a Amazon San Fernando, coincidint amb el Prime Day

Vaga a Amazon San Fernando, coincidint amb el Prime DayEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga de 72 hores convocada pels sindicats en el centre logístic d’Amazon en San Fernando de Henares (Madrid) ha començat i en el torn de demà ha tingut un seguiment d’entre el 70 % i el 80 % dels treballadors de plantilla.

Segons ha explicat a Efe Marc Blanes, representant de CGT en el comitè d’empresa, en aquest torn, que comença, segons les diferents tasques, a les 6:00 hores i a les 7:00 hores han anat a treballar uns 60 empleats de plantilla dels entre 300 i 400 que treballen en aquest horari.

No obstant això, els empleats d’empreses de treball temporal (ETT) que treballen en el centre han  anat majoritàriament als seus llocs.

Quant al torn de nit, serà durant aquesta nit pròxima quan es desenvolupi de forma completa la vaga en el mateix, mentre que a les 15:00 hores arrencarà el torn de tarda.

L’aturada convocada pels sindicats del centre logístic d’Amazon a San Fernando de Henares coincideix amb el Prime Day, que consisteix en 36 hores d’ofertes per als clients d’Amazon Prime (el sistema de subscripció al servei de pagament de l’empresa).

El Prime Day, un esdeveniment que obliga al centre logístic a funcionar a ple rendiment tant en els dies en què se celebra com en els posteriors, comença aquest any a les dotze del migdia d’avui, 16 de juliol, i finalitzarà a les 24:00 hores del 17 de juliol.

Abans de les onze del matí d’avui, només havia sortit un camió de les instal·lacions d’Amazon a San Fernando de Henares des de les 5 del matí i un segon estava sent carregat.

L’any passat, coincidint amb el Prime Day, van sortir mig milió de comandes del centre logístic de la multinacional en San Fernando de Henares, que té una plantilla d’uns 1.100 fets servir, sense comptar el personal contractat a través d’ETT.

Les reivindicacions dels sindicats del centre logístic d’Amazon en San Fernando de Henares (Madrid) passen bàsicament per garantir les condicions laborals que tenien i que han perdut en passar del conveni d’empresa que s’aplicava a la plantilla al provincial de logística el passat 1 d’abril.

tracking