SEGRE

CONSUM BANCA

Els lleidatans presenten 142 queixes al Banc d'Espanya

Vuit de cada 10 casos es refereixen a hipoteques || El 64% acaba en rectificacions i gairebé el 34%, en informes a favor del client

Imatge de l’edifici que acull el Banc d’Espanya a Madrid.

Imatge de l’edifici que acull el Banc d’Espanya a Madrid.BANCO DE ESPAÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc d’Espanya va rebre l’any passat un total de 142 queixes de clients lleidatans d’entitats financeres. La conflictivitat al sector s’ha disparat i l’any 2017 es van registrar 40.176 reclamacions a tot l’Estat, davant les tot just 14.462 d’un any abans. El gruix d’aquestes corresponen a Madrid, amb 5.784, seguida de València, amb 4.592; i Barcelona, amb 2.850. La majoria dels conflictes arriben de la mà de les hipoteques, que representen el 81 per cent dels expedients.

De fet, els crèdits hipotecaris s’han vist envoltats de gran conflictivitat amb motiu de les polèmiques clàusules terra, que impedien als clients beneficiar-se de les baixades de l’Euribor. El jutjat de Lleida especialitzat a tramitar les demandes per clàusules terra de les hipoteques ha rebut 1.084 demandes des que es va crear ja fa un any. Gairebé el 8 per cent dels expedients estan relacionats amb queixes per comptes i dipòsits, i per la seua banda el 3,5 per cent es refereix a targetes.

El Banc d’Espanya va emetre l’any passat informes favorables al reclamant en el 33,80 per cent, i al seu torn uns altres 63,78 per cent van desembocar en rectificacions per les entitats financeres. La resta van ser “aplanaments” o acords.

tracking