SEGRE

ECONOMIA

El 93% de la contractació a la demarcació de Lleida és temporal

UGT-Terres de Lleida presenta una anàlisi amb les dades socioeconòmiques i laborals

Lleida, la província catalana amb menys atur, segons l'EPA

Lleida, la província catalana amb menys atur, segons l'EPAEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les dades més rellevants de l'estudi 'Les Terres de Lleida: anàlisi socioeconòmic i laboral’ que ha presentat avui UGT és la precarietat dels contractes laborals que es signen a la demarcació de Lleida. Segons UGT, el 93% són de caràcter temporal.

Per José Luis Aguilà, secretari General d'UGT-Terres de Lleida, “és necessari crear llocs de treball fixes i de qualitat per acabar amb la precarietat laboral que viuen molts treballadors”, qui ha destacat que aquesta situació afecta principalment a les dones i als joves. 

Un altre aspecte rellevant de l’estudi és la manca d’infraestructures. Segons ha avançat Aguilà, gran part del desenvolupament industrial de la demarcació s’ubica al voltant de l’autovia A-2. A més, “la situació geogràfica del territori de Lleida és privilegiada, ja que estem a mig camí del mar i de la muntanya", però manquen infraestructures de nivell per a que les empreses vulguin implantar-se a terres lleidatanes. Per això, ha demanat a les administracions la millora de l’N-230 i l’N-240, les quals ha titllat d'"autèntica vergonya”.

Per la seva part, Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació d'UGT-Terres de Lleida, ha volgut destacar la importància del sector públic a la demarcació de Lleida. “Hem vist en els últims anys una disminució del personal funcionari i un augment del personal interí i dels contractes temporals”, ha denunciat Moreno. Ha reclamat que “comença a ser hora que es recuperi el personal, però que també que aquests comencin a recuperar el poder adquisitiu perdut des del 2012”. 

tracking